Foto: Karin Olander
 Foto: Karin Olander

Antonov vill hjälpa Saab att betala löner

Publicerad
Uppdaterad
Antonov är långt ifrån att ge upp om Saab. På onsdagen sa hans representant att han kan gå in och försöka fixa pengar för att betala de uteblivna lönerna.
- Vi hjälper Saab med kontakter, säger Lars Carlström.
Tjänstemännen på Saab väntade förgäves på att lönespecifikationen skulle dimpa ner i brevlådan. Några pengar på kontot kom inte heller in. Saabs pengar tog slut. Igen.
Men nu ger den ryska finansmannen Vladimir Antonov sig in i spelet.

Hjälper med kontakter

– Vi är aktiva och hjälper Saab hitta lösningar. Det finns en mängd lösningar för att få i gång processen för att ge deras löner. Vi hjälper Saab med olika kontakter, säger hans svenske representant Lars Carlström till GT.se.
Han tror att det är löst inom några dagar.
Tidigare har det framkommit att Antonov försöker lösa ut Europeiska investeringsbankens (EIB) lån med hjälp av kommersiella banker. Något Lars Carlström bekräftar.
– Antonov är inte villig att ha ett finansiera Saab under lång tid, men han kan gå in med en miljard och klara den kortsiktiga finansieringen.

Kan anmäla regeringen

Resten ska lösas av bankerna om han får som han vill. Då får Antonov bort vad Carlström kallar för ”den politiska styrningen” i Saab. Han talar dessutom om att anmäla regeringen för att klarlägga deras roll Saab-affären. Om de medvetet har förstört för Antonov att gå in i affären.
– Vi får titta på möjligheterna att göra det. Konstitutionsutskottet kan vara en väg att gå. Men det får andra fatta beslut om. Jag tycker det borde vara en lämplig väg att gå. Vi pratar om tolv veckor. Att ett ärende tar så lång tid är inte rimligt och det bör utredas och vilket roll regeringen har spelat.
Han tillägger:
– Regeringen har en egen agenda i frågan. Och inte på en lägre nivå, det här är i kretsen kring Anders Borg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER