Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anton Hysén har hittat ny klubb: "Känns gött"

Anton Hysén är klar för spel i moderklubben Torslanda IK i division 2.

GÖTEBORG. Anton Hysén, 24, har hittat en ny klubb efter sitt USA-äventyr.

Samtidigt utesluter han inte en flytt tillbaka till Amerika där han har stormtrivts.

– Hade jag bara fått betalt där hade jag åkt tillbaka direkt, säger yttermittfältaren.

Tidigare klubblöse Anton Hysén är klar för Torslanda IK i division 2. Hysén kommer närmast från spel i amerikanska Myrtle Beach i den amerikanska tredjedivisionen. En klubb som han gick till efter flera säsonger i superettanykomlingen Utsikten, som inte hade möjlighet att erbjuda honom ett nytt kontrakt.

Nu återvänder han till Torslanda IK, hans första svenska klubb efter att familjen Hysén flyttade hem från pappa Glenns proffsäventyr i Liverpool.

– Det känns riktigt gött. Jag har skrivit för den här säsongen ut och det är skönt att ha det klart när det varit en massa snacka hit och dit om andra klubbar, säger Anton Hysén.

Var det många klubbar inblandade om din signatur?

– Alltså grejen är att man tjänar så jävligt dåligt i fotboll under de högsta serierna. Jag har spelat i division 1 och där tjänar man ingenting. Samtidigt går det inte att kombinera med att jobba samtidigt. Torslanda är en bra klubb som jag har mycket historia i så det känns väldigt bra att vara tillbaka, säger Hysén.

Parallellt med spel i division 2 med Torslanda hoppas han nu få mer tid över till arbete. Bland annat genom att jobba med ett känt klädmärke och ha möjligheten till att tacka ja olika erbjudanden som dyker upp.

– I division 2 går det att slinka undan på ett annat sätt om det dyker upp något event, företagsevenemang eller tv. Gör du det i division 1 så får du inte spela sedan.

Samtidigt är 24-åringen noga med att påpeka att han fortfarande tar fotbollen seriöst.

– Jag hoppas kunna göra väldigt bra ifrån mig. Nu är det division 2 och jag tycker att vi har ett riktigt bra lag, även om vi inte gjort klart med någon målsättning än.

Drömmarna om spel i USA finns fortfarande kvar.

– Jag ska jobba på ett jobbvisum så att jag kan återvända dit någon gång, hade jag fått betalt där hade jag åkt tillbaka direkt, det är underbart att bo där.

Kan du se dig själv bosätta dig där för gott?

– Ja det hade varit riktigt soft, jag gillar verkligen USA. Systemet är inte det bästa, men det får man jobba sig runt liksom.

Men du är ändå lycklig här i Göteborg?

Ja, herregud. Göteborg är staden som man kan allt upp och ner i. Det är jättegött att vara här med och speciellt nu när jag kommit tillbaka till Torslanda, säger Anton Hysén.