Anställd knivhotad under ett tobaksrån

Publicerad

En tobaksaffär i Majorna i Göteborg utsattes under onsdagskvällen för ett rån.

En av gärningsmännen hotade en anställd med kniv och tvingade ner denne på golvet.

– De fick med sig cigaretter, snus och telefonkort, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen i region Väst.

En person gick in först och tvingade ner den anställde på golvet, då kom ytterligare en eller flera gärningsmän in i butiken.

Gärningsmännen sprang sedan från platsen. Polisen har ett svagt signalement på dem. Den personen som den anställde såg beskrivs som mellan 170- 180 centimeter lång, hade en svart keps och en mörkgrå vinterjacka.

– De andra har han inte sett, då han hade näsan ner mot golvet, säger Hans Lippens, presstalesman på polisen i region Väst.

Den målsägande ska inte ha skadats fysiskt vid rånet.

Ingen person har gripits. Butiken är avspärrad för en teknisk undersökning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER