Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anrika klubbstugan förstörd i brand: ”Fruktansvärt tråkigt”

Wictoria Rasmusson, ordförande i Västra Frölunda IF.Foto: PRIVAT
Västra Frölunda IF:s klubbstuga i Välen eldhärjades i fredags.Foto: Västra Frölunda IF
Västra Frölunda IF:s klubbstuga eldhärjades i fredags.Foto: Västra Frölunda IF

I fredags brann delar av Västra Frölunda IF:s klubbstuga i Välen ner.

Skadorna är omfattande.

– Hela vår ungdomsverksamhet drabbas, det känns fruktansvärt tråkigt, berättar Wictoria Rasmusson, ordförande i den anrika idrottsföreningen.

Det var i fredags förmiddag som den stora klubbstugan av okänd anledning började brinna. I nuläget finns det ingen misstanke om brott i samband med branden.

Lyckligtvis pågick ingen verksamhet i klubbstugan när branden utbröt.

– Det finns inget som tyder på att någon har brutit sig in, berättar Wictoria Rasmusson, ordförande i Västra Frölunda IF.

Polisen meddelar också via sin hemsida att det inte finns någon misstanke om brott bakom branden.

Tur i oturen

Skadorna på den 350 kvadratmeter stora byggnaden är omfattande – men det kunde slutat ännu värre.

– Vi hade tur så till vida att några personer passerade klubbstugan och såg att det rykte. Man larmade och räddningstjänsten var på plats väldigt snabbt, berättar Rasmusson.

Därmed är inte klubbstugan, som är hemvist för föreningens cirka 350 ungdomar, totalförstörd. Det finns hopp om att vissa delar går att rädda, men skadorna är ändå så stora att det innebär ett hårt slag både sportsligt och ekonomiskt.

– Men vi har fått väldigt fin hjälp av andra klubbar som har klubbstugor på Välen, bland annat med att låna omklädningsrum. Vi har därför kunnat ha några träningar i helgen. Det mest akuta problemet nu är att få i gång elen till vår plan. Centralen till belysningen förstördes i branden, säger Wictoria Rasmusson och fortsätter:

– På måndag får vi ge oss ut och handla nya bollar, koner, västar och lite andra saker som förstördes i branden.

Västra Frölunda IF:s klubbstuga i Välen eldhärjades i fredags.Foto: Västra Frölunda IF

Stora framgångar

Västra Frölunda IF är en synnerligen anrik förening. Man hade stora framgångar i såväl fotboll, handboll som ishockey. Framför allt när klubben leddes med järnhänder av legendariska ledarna Bertil och Rune Kristiansson.

Man blev svenska mästare i hockey 1965 men 1984 bildade hockeysektionen egen förening, det som i dag är Frölunda Indians.

Fotbollens storhetstid var 1987-2000 då laget totalt gjorde tio säsonger i högsta serien. Klubben har fostrat otaliga storspelare. 

Efter 2000 har a-laget inte nått samma framgångar. Förra året vann man dock division 3 och gör comeback i tvåan med ett ungt, talangfullt lag.

– Vår seniorverksamhet berörs inte alls av branden. Den har vi fortfarande på Ruddalen, berättar Wictoria Rasmusson.

LÄS MER: Idrotts-Göteborg sörjde när ”Mr Frölunda” gick bort