Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ännu en vräkning av ungdomar ur ödehus

Här i Mölndals kommuns ödehus hittades ännu en gång ungdomar som flyttat in olagligt.Foto: Björn Larsson Rosvall / Tt

I början av december vräktes 16 ensamkommande ungdomar och barn ur ett ödehus i Mölndal.

Det yngsta barnet var bara nio år gammal.

Nu har polisen ännu en gång vräkt sex ungdomar från samma hus, skriver Mölndals-Posten.

Polisens besök i huset är det tredje på kort tid och vid detta besök fanns det sex ungdomar i huset som inte hade rätt att vara där. Ungdomarna kommer från Nordafrika och fem av dem togs om hand av socialtjänsten och en fördes till Migrationsverket.

Det ska handla om samma ungdomar som vid de tidigare tillfällena. Vid tillslaget i början av december blev några av dem misstänkta för stöld och häleri efter att polisen hittade ett antal stulna mobiltelefoner i huset.

Efter att de 16 ensamkommande ungdomarna och barnen hittades i huset, som ägs av Mölndals kommun, beslöt kommunen att genomföra kontroller av sina tomma fastigheter.

Söker asyl

Men trots detta har alltså sex ungdomar nu hittats i ödehuset. De söker asyl i Sverige men ska enligt polisen inte ha asylrätt i Sverige.

Bernt A Runberg, S, är ordförande i socialnämnden i Mölndal och när de första ungdomarna hittades varnade han för följderna.

– Det är inte alls bra, sa han då. Varför kan man inte låta dem åka tillbaka till sitt hemland Marocko, det är ju ändå utanför Europa. Svaret jag får då är att de inte tas emot nr de kommer tillbaka. Gör man inte något så eskalerar det och det gagnar ju varken den ene eller andre.