Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annika driver salong för hundar: ”Varierande jobb”

Annika började med att klippa sina egna hundar.
Foto: Privat / Privat
Foto: Privat / Privat

52-åriga Annika Nordling bestämde sig för att satsa på sin dröm om att få jobba med djur. Idag driver hon en frisörsalong i Kinna i Marks kommun, för hundar.

– Det bästa är att få träffa alla trevliga människor och mina härliga fyrbenta kunder, säger Annika Nordling. 

Annika Nordling, som tidigare arbetat inom vården sadlade om och öppnade sin egen hundsalong, vilket Borås Tidning tidigare har skrivit om. 

– Jag har alltid velat jobba med djur, men kände att veterinärutbildningen var lite för lång. Till att börja med klippte jag mina egna och mina kompisars hundar.

Annika utbildade sig till hundmassör och hundfrisör och berättar att efterfrågan på salongens tjänster har varit stor.

– Jag har mycket kunder, det är fullt upp. Många har skaffat hund under pandemin och det har gjort att jag har fått ännu mer att göra, säger Annika Nordling.

Erbjuder hundmassage

Utöver frisörsverksamheten erbjuder Annikas salong även hundmassage.

– En del hundar har fått en diagnos från veterinären och dom hjälper jag till att rehabilitera. En del hundar är gamla, medan andra är unga och behöver massage för att de växer fort, säger Annika Nordling.

Annika lyfter fram att det precis som för en vanlig frisör gäller att vara lyhörd på vad kunden efterfrågar.

– Det är väldigt olika vad man har för önskemål. En del vill att jag ska klippa en traditionell rasklippning och är man ute mycket i naturen kanske man vill ha en praktisk frisyr. Jag gör enligt kundens önskning, det är väldigt viktigt.

Valet att sadla om är något som Annika är nöjd över i dag.  

– Det bästa är att få träffa alla trevliga människor och mina härliga fyrbenta kunder. Det är ett väldigt roligt och varierande jobb, säger Annika Nordling.