Annelie Enochson har varit i trubbel förr

Publicerad

Annelie Enochson skrev ett blogginlägg om att RFSU drev en homoagenda och att organisationen anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas.

Men det är inte första gången som Annelie Enochson uttrycker en kontroversiell åsikt.

Hon har tidigare jämfört homoäktenskap med incest och tyckte Pridefestivalen gick ut på att sprida löspenisar.

På lördagen skrev Annelie Enochson ett blogginlägg där hon skrev att RFSU drev en homoagenda och att organisationen anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas.

Men det är inte första gången som Annelie Enochson uttrycker en kontroversiell åsikt.

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten är en av de mer konservativa i sitt parti och hon har flera gånger tidigare varit i blåsväder.

 

* I januari 2008 tog hon starkt avstånd mot homoäktenskap och jämförde det hela med incestuösa förhållanden.

– En far får inte gifta sig med sin dotter, hur mycket han än älskar henne. En kvinna får inte gifta sig med fyra män, hur mycket hon än älskar sina män. Och en 23-årig man får inte gifta sig med en 14-åring, sa hon till Svenska Dagbladet.

– Det spelar ingen roll om de också säger ”vi förnekas vår kärlek, det är diskriminerande”. Det är liksom samma skäl.

 

* Sommaren 2010 skrev hon också på sin blogg. Då var det Pridefestivalen som fick sig en känga.

- Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår.

- Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap, skrev hon bland annat.

 

* I september 2011 uttryckte hon stark kritik mot att en muslimsk imam var med i kyrkan vid riksdagens öppnande.

- Jag tycker att detta är en kristen gudstjänst och vi har kristna traditioner i vårt land, det är det vår tradition är uppbyggd på. Jag ser gärna en ekumenisk gudstjänst med olika kristna familjer och även den judiska traditionen, eftersom vi har halva Bibeln gemensam. Men den muslimska, hinduiska och buddhistiska tron är andra världsreligioner, så det kan vi ha i andra sammanhang, men inte vid riksdagens högtidliga öppnande, sa Enochson till TT.

 

* I april i år gick hon till attack mot sin egen partiledning och regeringen i frågan om att avskaffa kravet på sterilisering vid könsbyte.

Regeringen föreslog i en proposition den 14 mars att kravet på sterilisering upphävs. I en riksdagsmotion föreslog Annelie Enochson att regeringens förslag skulle avslås. Enligt henne skulle det få "långtgående konsekvenser, av vilka den mest centrala är att Sverige därmed skulle införa möjligheten att skapa ett tredje kön, kallat 'person' i lagtexten - män som föder barn"

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER