Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annelie Enochson har varit i trubbel förr

Annelie Enochson skrev ett blogginlägg om att RFSU drev en homoagenda och att organisationen anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas.

Men det är inte första gången som Annelie Enochson uttrycker en kontroversiell åsikt.

Hon har tidigare jämfört homoäktenskap med incest och tyckte Pridefestivalen gick ut på att sprida löspenisar.

På lördagen skrev Annelie Enochson ett blogginlägg där hon skrev att RFSU drev en homoagenda och att organisationen anser att hetero är förlegat och ska förlöjligas.

Men det är inte första gången som Annelie Enochson uttrycker en kontroversiell åsikt.

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten är en av de mer konservativa i sitt parti och hon har flera gånger tidigare varit i blåsväder.

 

* I januari 2008 tog hon starkt avstånd mot homoäktenskap och jämförde det hela med incestuösa förhållanden.

– En far får inte gifta sig med sin dotter, hur mycket han än älskar henne. En kvinna får inte gifta sig med fyra män, hur mycket hon än älskar sina män. Och en 23-årig man får inte gifta sig med en 14-åring, sa hon till Svenska Dagbladet.

– Det spelar ingen roll om de också säger ”vi förnekas vår kärlek, det är diskriminerande”. Det är liksom samma skäl.

 

* Sommaren 2010 skrev hon också på sin blogg. Då var det Pridefestivalen som fick sig en känga.

- Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår.

- Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap, skrev hon bland annat.

 

* I september 2011 uttryckte hon stark kritik mot att en muslimsk imam var med i kyrkan vid riksdagens öppnande.

- Jag tycker att detta är en kristen gudstjänst och vi har kristna traditioner i vårt land, det är det vår tradition är uppbyggd på. Jag ser gärna en ekumenisk gudstjänst med olika kristna familjer och även den judiska traditionen, eftersom vi har halva Bibeln gemensam. Men den muslimska, hinduiska och buddhistiska tron är andra världsreligioner, så det kan vi ha i andra sammanhang, men inte vid riksdagens högtidliga öppnande, sa Enochson till TT.

 

* I april i år gick hon till attack mot sin egen partiledning och regeringen i frågan om att avskaffa kravet på sterilisering vid könsbyte.

Regeringen föreslog i en proposition den 14 mars att kravet på sterilisering upphävs. I en riksdagsmotion föreslog Annelie Enochson att regeringens förslag skulle avslås. Enligt henne skulle det få "långtgående konsekvenser, av vilka den mest centrala är att Sverige därmed skulle införa möjligheten att skapa ett tredje kön, kallat 'person' i lagtexten - män som föder barn"