Anneli, 74, vågar inte åka buss efter attacken

Sjuåriga Frida är hemma hos matte igen – efter ett dygn på Blå stjärnan.
Foto: Privat
Blandrastiken Frida blev attackerad av två anfallande hundar i Borås.
Foto: Privat
Det har varit några jobbiga dagar för Anneli Piironen, 74, efter händelsen i söndags.
Foto: Privat

Anneli Piironen, 74, var på väg hem med sin älskade hund Frida.

Då överfölls de av två attackerande hundar – vars ägare sedan snabbt försvann från platsen.

Kvar satt en chockad Anneli Piironen.

– Jag fick sova över hos mamma den kvällen. Hon var jätteledsen. Hon kommer vara rädd framöver, säger dottern Pia Salonen.

Det var i söndags som skräckhändelsen inträffade.

När Anneli Piironen, 74, på väg hem från en väninna skulle byta buss vid Södra torget i Borås gick två amstaffliknande hundar till attack, vilket BT var först med att rapportera.

Anneli Piironen föll till marken och den sjuåriga hunden Frida fick bland annat ett rejält bett i den högra tassen berättar hennes dotter Pia Salonen.

Händelsen utspelade sig inför en stor mängd ögonvittnen. Samtidigt avlägsnade sig ägarna till de två hundarna snabbt från platsen.

Blandrastiken Frida är nu hemma hos matte igen. Om svullnaden går ned kan drenagerören runt benet tas bort inom några dagar.
Foto: Privat

– Ett snällt vittne stannade kvar tills vi kom dit. Mamma var helt chockad, jag fick inte mycket ur henne. Hon var jätteledsen och kommer vara rädd framöver. Hon kommer inte att våga åka buss, säger Pia Salonen, som senare under kvällen gjorde en polisanmälan vilket bekräftas av Boråspolisen.

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 


Försökt ta kontakt – utan att lyckas

Innan ägarna till de två attackerande hundarna försvann från platsen lämnade de ett telefonnummer till ett av vittnena. Men trots flertalet sms och samtal har ägarna ännu inte hört av sig, berättar Pia Salonen.

– Jag har försökt ta kontakt med dem, men de svarar inte. Det är hemskt om det skulle vara så att de medvetet har lurats. Jag hoppas att de ser det här och hör av sig så att vi kan lösa detta, för det är inte så att vi vill hänga ut någon, säger hon.

Hemma hos matte igen

Pia Salonen berättar att hunden Frida kördes till djursjukhuset Blå stjärnan under söndagen, men röntgades först dagen därpå när chocken lagt sig. Efter att ha fått smärtstillande, penicillin, krage och två drenagerör på höger ben fick hon sedan återvända hem till matte.

Anneli Piironen, 74, chockades svårt i samband med händelsen, berättar dottern Pia Salonen.
Foto: Privat

Framöver väntar en läkeprocess både för Anneli Piironen och Frida.

– Frida vill inte gå, så hon har fått bäras ned för trappan för att gå ut och kissa. Och det är det man tänker på. Hur ska mamma kunna våga gå ut med hunden framöver? Vi vet inte hur hunden kommer reagera, säger Pia Salonen.