Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna-Lisa räddades av hjälpsam tiggare

Anna-Lisa Andersson, 78, utanför affären där hon blev räddad.Foto: Privat
Affären i Vedum, Vara kommun.Foto: David Peterson

Anna-Lisa Andersson, 78, välte med sin permobil.

Då räddades hon i sista stund av en tiggare som lyckades fånga upp permobilen innan den hann falla över henne.

– Han räddade mitt liv, säger hon.

Händelsen utspelade sig i Vedum, Vara kommun. Det var när Anna-Lisa Andersson hade handlat färdigt som något gick snett. Hon hade fått hjälp med att lasta på varorna på sin permobil av en tiggare som satt utanför affären. När Anna-Lisa Andersson sedan skulle köra i väg från platsen så var olyckan framme.

– Jag hade alldeles för hög hastighet in i kurvan, säger hon.

I kurvan välte permobilen, hon föll och hamnade på rygg. Permobilen höll på att falla över henne men då rusade mannen som hjälpt henne lasta på varorna fram och räddade henne genom att hålla undan fordonet.

– Jag hade kunnat få permobilen i ansiktet eller över halsen, att han räddade mig var fantastiskt. Han sitter där utanför nästan varje dag, säger hon.

Efter att hon vält och blivit hjälpt på fötterna pratade Anna-Lisa Andersson lite med mannen men de hade svårt att förstå varandra.

– Jag tänkte att han förstår inte vad jag säger, berättar hon.

Gav hjärta och mat

Dagen efter bestämde sig Anna-Lisa Andersson för att åka tillbaka till affären för att kunna tacka mannen ordentligt. Hon hade gjort i ordning ett tackkort med ett hjärta på och så handlade hon mat som hon gav till mannen som räddat henne.

– Jag köpte kyckling och lite karameller som jag gav till honom, man vet ju inte om de får behålla pengarna och något att äta är nog lika bra, säger hon.

När Anna-Lisa Andersson besökte affären senast satt tiggaren fortfarande utanför affären och hjärtat hon gett honom fanns vid hans sida.

– Jag gråter när jag tänker på det som hände, det var så fint.

Det är inte första gången GT skriver om tiggare som gjort något storartat. I höstas gav en kvinnlig tiggare nästan alla de pengar hon samlat in under dagen till två personer som samlade in pengar till Världens Barn.