Anna, 25, har bakat 10 000 (!) muffins

Se också: Ruth samlar en miljon burkflikar för barn och familjer.
Anna Norrgran bakar muffins för att pigga upp kollegerna på Östra sjukhuset.
Foto: Privat

Anna Norrgran, 25, har det senaste året bakat 10 000 muffins till ambulanspersonalen på Östra sjukhuset i Göteborg, där hon jobbar som sanerare av ambulanser.

– Jag ville göra något som piggar upp och underlättar under deras långa arbetspass, säger Anna som gjort stor succé med sina bakverk.

Och tillverkningen fortsätter – Anna gör 200 muffins i veckan.

För omkring ett år sedan började Anna Norrgran från Uddevalla arbeta som sanerare av ambulanser som transporterar bland annat covidpatienter till Östra sjukhuset i Göteborg.

Redan första veckan på jobbet fick hon idén att baka muffins till ambulanspersonalen.

– Det har varit så jobbigt för dem under pandemin, med mycket skyddsutrustning och långa arbetspass. Väldigt, väldigt jobbigt. Jag funderade på om det fanns något jag kunde göra för att underlätta och hjälpa till, säger Anna Norrgran som också berättat om muffinssuccén för Radio Göteborg. 

Så hon började baka muffins som hon tog med till jobbet.

”Väldigt skönt”

– Det blev mycket uppskattat och därför har jag fortsatt hela året. Jag gör 200 varje gång, en gång i veckan, så nu har det blivit omkring 10 000 muffins, berättar hon och tillägger:

– Det känns väldigt skönt att de är så omtyckta. Mitt syfte var ju att göra något som piggar upp.

Hon lägger sina muffins i påsar som får följa med när hon tar tåget från Uddevalla för att arbeta i Göteborg.

Hittills har det blivit cirka 10 000 muffins som Anna Norrgran tagit med till jobbet under pandemiåret.
Foto: Privat

Anna Norrgran varierar bakverken med olika fyllningar. Sylt, nutella eller en bit choklad.

– Det har spridit sig på sjukhuset, och även akutvaktmästarna och securitasvakterna får äta mina muffins, eller om någon annan kommer och frågar, säger hon.

”Jag kommer fortsätta”

Ibland får hon önskemål från personalen om andra bakverk, som morotskaka och toscakaka.

– Då bakar jag det också, om jag känner för att vara extra snäll. Men annars håller jag mig till muffins, de är lätta för ambulanspersonalen att ta i farten under körningarna.

Anna berättar att hon alltid gillat att baka och att hon tidigare arbetade på en restaurang där hon var ansvarig för just bakningen.

– Jag kommer att fortsätta baka så länge det är uppskattat och så länge jag jobbar kvar på sjukhuset, konstaterar hon.Fotbollsprofilernas oväntade vinst i TV4.