Ann-Charlotte Strömwall tror att räven lockas att komma till det lugna området och ljuset och värmen från huset. Foto: PrivatAnn-Charlotte Strömwall tror att räven lockas att komma till det lugna området och ljuset och värmen från huset. Foto: Privat
Ann-Charlotte Strömwall tror att räven lockas att komma till det lugna området och ljuset och värmen från huset. Foto: Privat
Ann-Charlott Strömwall i Lysekil blev glatt överrakad över rävens besök. Foto: PrivatAnn-Charlott Strömwall i Lysekil blev glatt överrakad över rävens besök. Foto: Privat
Ann-Charlott Strömwall i Lysekil blev glatt överrakad över rävens besök.  Foto: Privat

Ann-Charlotte får besök av räven – varje kväll

Publicerad

I en månads tid har Ann-Charlott Strömwall, 69, i Lysekil fått besök varje kväll. Men inte av vem som helst – en räv har smugit fram och kikat på henne genom fönstret . 

– Första gången blev jag så chockad, men vilket fint besök ändå, säger Ann-Charlott.

Strax innan jul dök en okänd figur upp utanför fönstret hemma hos Ann-Charlott Strömwall och hennes man i Lysekil, skriver Bohusläningen.  

Ann-Charlotts syster var på besök vid det första tillfället räven hälsade på. När hon fick syn på djuret som kikade in i vardagsrummet, med stora ögon och nosen tryckt mot rutan meddelade hon de andra i rummet vilket fint besök de hade fått.

– Det var då jag upptäckte räven för första gången, han smög upp precis utanför där jag satt, jag blev så chockad! Men vilket fint besök det var ändå, säger Ann-Charlott.

Räven – en återkommande besökare.Foto: Privat

Räven skapade debatt

Sedan dess har räven varit en återkommande besökare hos paret Strömwall.

– Jag vet inte varför han kommer, kanske är det för ljus och värme. Han kommer mellan klockan 20-22 varje kväll som vi är hemma, säger hon. 

Hon berättar att de har fått många reaktioner på att räven kommer på besök efter att hennes man publicerat bilder på den på sin Facebook. 

– Många blir upprörda eftersom vi har gett den lite mat ibland, de tycker inte att man ska mata ett vilt djur. 

Den nyfikne lilla räven kikar ofta in genom vardagsrumsfönstret.Foto: Privat

Gott om skygga djur

Men det finns också de som inte ser något ont i att sticka till räven en godbit då och då.

– Många känner som oss och tänker att man kan ge lite när det är så förskräckligt kallt. 

Ann-Charlott berättar att hon är uppvuxen i området och att det alltid synts till mycket rävar, dock inte på så nära håll.

– Det är ett lugnt och tyst område, så det är nog därför de skygga djuren finns här, säger hon.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER