Läkaren frågade om kvinnan hade bröstimplantat. Dessutom ska han ha klämt på hennes bröst. Foto: Bildbyrån
Läkaren frågade om kvinnan hade bröstimplantat. Dessutom ska han ha klämt på hennes bröst. Foto: Bildbyrån

Anmäld läkare jobbar trots avstängningen

Publicerad

Kvinnan sökte vård för sin svåra huvudvärk - då började läkaren diskutera och klämma på hennes bröst.

Läkaren är polisanmäld för sexuellt ofredande. Han stängdes också av från sitt jobb men jobbar fortfarande som läkare - men nu på ett annat sjukhus.

I december förra året sökte en kvinna i 25-årsåldern vård på Skaraborgs sjukhus i Skövde. Kvinnan hade svår huvudvärk som hon ville bli av med. Men under undersökningen började läkaren bete sig olämpligt. Han ska i stället för att diskutera kvinnans huvudvärk börjat diskutera hennes bröst. Han ska ha frågat om hon hade bröstimplantat. Dessutom ska han ha klämt på hennes bröst.

Efter sjukhusbesöket anmälde kvinnan läkaren till både sjukhuset och polisen.

I samband med händelsen valde sjukhusledningen vid Skaraborgs sjukhus att stänga av mannen från jobbet omedelbart.

– Som arbetsgivare ser vi väldigt allvarligt på detta. Vi kommer att vidta arbetsrättsliga åtgärder, sa personalchef Peder Yderhag till Skövde Nyheter efter händelsen.

Jobbar fortfarande som läkare

Han har dock kvar sin läkarlegitimation så han kan fortfarande jobba som läkare - och det gör han. Men han har enligt Falköpings Tidning sökt sig till ett annat sjukhus i landet.

Polisen utreder händelsen som sexuellt ofredande. Enligt Falköpings Tidning har de skickat prover till Nationellt forensiskt center.

– Det är ett ganska speciellt prov, säger Tony Johansson, vid polisens utredningsenhet, till tidningen.

Men vad han menar med det vill han inte utveckla enligt tidningen.

Nu väntar de på svar på analysen. När de svaren har kommit ska de fortsätta förhöra den misstänkte läkaren.

Sandra Divinyi
Sandra Divinyi

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER