Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anhållen man försökte hänga sig med lakan

Foto: Stefan Söderström

Den anhållne mannen rev sönder lakanet inne i arresten, sedan tillverkade han en snara av de flätade remsorna. Under ett toalettbesökt försökte han hänga sig själv, men snaran brast.

Händelsen inträffade den 20 juli. Enligt en tillbudsanmälan hade en man som satt anhållen hos polisen i Skövde tillverkat en snara genom att ha flätat ihop ett sönderrivet lakan, som fanns inne i arresten. När mannen behövde gå på toaletten tog han med sig snaran och hängde upp den. När den anhållne skulle hänga sig brast snaran och mannen föll omkull.

Vakten som stod utanför toalettdörren öppnade dörren när hon hörde dunsten och hur mannen harklade sig. Snaran lossades och den anhållne fördes med ambulans till sjukhus. Då var mannen vid medvetande men hade oregelbunden andning samt hostade.

Enligt anmälan var lakanen gamla och de skriver även att det kan ha vart bristande kontroll av mannen när han lämnade cellem.

Det står även att i de fall då det finns en förhöjd suicidal risk hos intagna beslutar inre befäl om särskilda åtgärder som tätare tillsyn, visitering och liknande åtgärder.

En rapport har skickats till Riksenheten för polismål.

Enligt arbetsledaren har gällande rutiner följts i samband med händelsen.