Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ångpannegatan - ökänt tillhåll

HISINGEN. Ångpannegatan på Hisingen har blivit ett ökänt tillhåll för kriminella. Bland annat har flera mc-gäng sina lokaler i de gamla industrilokalerna.

FAKTA

Andra grova brott i området:


2 december: En 23-årig man som besökt en klubb på Ångpannegatan hittas svårt misshandlad vid polishuset. Ingen misstänkt grips.
• 22 november: En misshandlad kvinna hittas i närheten av en klubb på gatan. Hon är svårt misshandlad i ansiktet. En man som är knivskuren i benet hittas i närheten men det uppges inte finnas någon direkt koppling mellan brotten. Polisen gör husrannsakan i en klubblokal men ingen misstänkt grips.
20 augusti: Fyra män grips misstänkta för mordförsök efter att polisen stoppat en pågående misshandel av en femte man. Mannen är knivskuren och förs till sjukhus. Samtliga inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

I januari i år mördades en 35-årig man i Brödraskapet Wolfpacks klubblokal på gatan - efter ett bråk som från början handlade om en tatuering. Sex personer dömdes i tingsrätten, två av dem för mord.
Också ett gäng relaterat till Hells Angels finns i området. I augusti hittades en man med kopplingar till mc-gänget död på Gamla Tuvevägen, inte långt från Ångpannegatan.