Foto: LÄSARBILDFoto: LÄSARBILD
 Foto: LÄSARBILD
Foto: AMDER ANDERSSON/TTFoto: AMDER ANDERSSON/TT
 Foto: AMDER ANDERSSON/TT

Angelica, 30, förlorade dotterns foton i branden

Publicerad

Angelica Henriksson, 30, förlorade sina tillhörigheter i hamnbranden i Falkenberg.

Däribland minnen och foton från när hennes barn var nyfödda.

– Det känns jobbigt, det är sånt som är kul att titta på och ha kvar, säger hon.

Ändå – håller hon humöret uppe – och vägrar låta sig nedslås.

Sent på måndagskvällen och in på natten mot tisdagen kämpade omkring 30 brandmän med att släcka branden i Falkenbergs hamn. 

Vad som eldhärjades var ett magasin där flera personer hade sina saker i förråd. 

Allt förstördes.

Angelica Henriksson, 30, från Falkenberg hade sina nerpackade tillhörigheter i förrådet eftersom att hon och familjen är mitt uppe i en flytt. Förutom möbler, kläder och antikviteter hade hon minnen sparde och magasinerade, som Hallands Nyheter tidigare har rapporterat om. 

Däribland fanns foton, saker från bb och dotterns gamla bebiskläder.

– Det var personliga grejer som inte går att ersätta. Minnen från när barnen var små, säger hon.

Men.

– Jag försöker ändå tänka så här: ingen har dött. Det finns värre saker som händer i världen. Jag kan inte gnälla över förlorade saker, jag har mina barn kvar, och det är det viktigaste.

Har inte kunnat titta än

Det har ännu inte varit möjligt för Angelica och familjen att ta sig in i lokalen för att verkligen se brandens förödelse – och för att undersöka om något enstaka minne kan ha klarat sig.

Eirefelt Self Storage som hyr ut förråden skriver så här på sin hemsida om branden.

"Tyvärr verkar det som att resten av fastigheten, privata förråd, verksamhetslokaler och vårt eget kontor, har totalförstörts.

Vi har ännu inte fått något tydligt besked om när vi fastighetsägare och ni hyresgäster kan komma in i byggnaden, men enligt räddningspersonal på plats kommer det troligtvis dröja minst en vecka, på grund av polisutredning och rasrisk. Först när vi får komma in i fastigheten kan vi veta med säkerhet hur det ser ut. Men det kommer alltså dröja.

– Jag hade bland annat min bröllopsklänning där inne, säger Angelica.

 

Foto: AMDER ANDERSSON/TT

Ska nu kämpa med att ersätta

Nu börjar arbetet med att försöka ersätta sakerna i magasinet. Angelica själv uppskattar det förlorade värdet till 200 000 kronor, enligt Hallands Nyheter.

Nu gäller det att försöka komma ihåg allt som fanns i förrådet – och kontakta försäkringsbolaget. 

– Man får skriva upp allt och ta tid på sig. De stora grejorna har jag koll på och jag är inte jättenedstämd. Det finns värre saker som kan hända. Jag kan inte gå ner mig, det är materiella ting.

– Senare kommer jag märka vad det är som jag saknar, och då kommer det att kännas mer. Men det kunde ha varit värre, folk kunde ha dött, säger hon.

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone  eller Android. 

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER