Anfölls av aggressiv kamphund på Hisingen

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. När Fredrick Ahlberg skulle stoppa en misshandel blev han attackerad av en aggressiv kamphund.
Han fick flera hugg i armarna innan det hela var över.
Även poliser som ingrep mot mannen attackerades.
Fredrick Ahlberg hade varit på Ringön i ett ärende och körde därifrån ungefär en kvart i fem i går eftermiddag. I närheten av bensinstationen vid Göta Älvbrons fäste såg han två män bråka. Den ene slog plötsligt ner den andre och fortsatte attackera honom. För Fredrick som är vältränad var det självklart att gå emellan, så han stannade och gick ur bilen. Bussade hunden - Mannen som misshandlat den andre tog tag i mig, säger Fredrick Ahlberg. Jag motade bort honom. Då bussade han sin hund på mig. Jag hade inte upptäckt hunden tidigare. Nu hoppade hunden som är misstänkt lik en pitbullterrier upp mot Fredricks ansikte. - När jag försökte få grepp om hans halsband högg han mig i händerna och på armarna. Som tur var hade jag en jacka och en tjock tröja under, så betten blev inte så kraftiga, konstaterar Fredrick. Blev biten igen - Till slut fick jag tag på halsbandet och höll hunden ifrån mig, men då angrep ägaren mig från andra hållet, så jag var tvungen släppa hunden igen. Sen blev jag biten fler gånger. Striden slutade när en kompis till Fredrick stannade med sin bil bredvid. Två tjejer som sett det hela hade ringt polisen. Mannen med hunden var på väg mot Göta Älvbron. En polispatrull följde efter. Mannen greps På bron bussade mannen sin hund även på en polis. Det slutade med att han greps. I polishuset vägrade mannen svara på frågor. Han föredrog att sova i cellen. Mannen misstänks för grov misshandel och försök till grov misshandel. Allt tyder på att han är missbrukare. Hunden togs om hand och placerades på en hundgård i Angered. Det är oklart om han får leva vidare. Fredrick Ahlberg körde till Sahlgrenska, där man tvättade såren och gav honom en stelkrampsspruta. - Det pulserar fortfarande av smärta i armarna, säger Fredrick Ahlberg flera timmar efter överfallet.
Bengt K Bengtsson
Börje Andersson
Börje Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER