Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anette fällde jättesvin – vägde över 200 kilo

– Då var det bara att smälla på, säger Anette när hon fick syn på monstergrisen.Foto: Privat

Jaktinfluencern Anette Dahl, 28, från Norge har satt ett nytt personligt rekord – i vildsvinsskjutning. 

Under en jaktresa i de värmländska skogarna sköt hon en riktig bjässe på 200 kilo med betar på över 20 centimeter.

– Hoppas det smakar gott, det blir mycket kött att äta, säger Anette Dahl.

Norska jägaren Anette Dahl, 28, var på besök hos sin kompis Simon Noreen i värmländska Gräsmark. 

Tillsammans var de främst på jakt efter rådjur och räv men en bonde som bodde i skogsområdet hade sett mycket fotspår från ett förmodat vildsvin – men då visste ingen hur stort djuret egentligen var. 

Anettes jaktkamrat hade satt upp en videokamera i ett träd som fångade svinet på bild. Natten till söndag satt de två vännerna sig vid ett dike där galten hade gått – men då såg de ingenting. 

– Egentligen skulle jag åka hem på söndagskvällen för jag skulle jobba i Norge dagen efter. Men jag tänkte att jag stannar lite längre, säger Anette. 

Och det var tur. 

– Helt plötsligt ser jag att det kommer flera rådjur. Simon sa att sist den sågs till sprang den efter rådjur och det gjorde den även den här gången. Då var det bara att smälla på, säger hon. 

Betarna var över 20 centimeter långa. Foto: Privat
Vildsvinet hamnade på filmkamera kvällen innanFoto: Privat
Anette jämförde sin hand med galtens klövFoto: Privat

Personligt rekord

Den stora galten föll direkt och efter en kontroll konstaterades att grisen vägde 202 kilo och betarna var 20 centimeter, något som Jegeravisen var först att berätta.

– Jag har aldrig sett en så stor gris, man blir ju lite nervös. Det var väldigt mörkt och det var svårt att se. Man vill ju att det ska vara ett effektivt skott, både för grisens del men också för oss, säger Anette. 

Anette Dahl är en jägarprofil i Norge och reser jorden runt på jaktresor. På sitt instagramkonto, där hon uteslutande publicerar jaktbilder, har hon nästan 40 000 följare. Även om hon har jagat i hela sitt liv har hon aldrig skjutit en så stor gris. Tidigare var det personliga rekordet för vildsvin – 130 kilo. 

Vad ska du göra med grisen nu då? 

– Den ska ju ätas, det blir ju väldigt mycket kött så jag hoppas den är god. För ju större grisar det är ju mindre gott är det.