Andreas Lindén från Borås när han ger sig i kast med en av de tuffaste utmaningarna Foto: EMIL LÉNBERG
Andreas Lindén från Borås när han ger sig i kast med en av de tuffaste utmaningarna  Foto: EMIL LÉNBERG

Andreas Sveriges nye superidrottare

Publicerad
Uppdaterad
Han har gjort det ingen trodde var möjligt.
Andreas Lindén klarade en svensk klassiker på ett dygn.
Fast det var nära att kungen satte stopp för planen.
Andreas Lindén tycker inte att det är en utmaning att klara en svensk klassiker. I stället gick han direkt på en ”superklassiker”. Han har åkt Vasaloppet, simmat Vansbrosimmet, cyklat Vätternrundan och sprungit Lidingöloppet - under 20 timmar.
- Just nu sitter jag och äter pannkakor, säger Lindén när GT.se pratar med honom på söndagsmorgonen.
- Jag gick på kredit på energikontot sista biten.

"Kungen höll på att sabba det"


Hans tid blev tillslut 19 timmar och 46 minuter - inklusive transporter. Och det var nära att kungen satte stopp för Andreas mål på 20 timmar.
- Vi fick lite strul eftersom Stockholms flygtrafik var avstängd, så vi fick flyga söder om Stockholm sen ut i skärgården och sen till Lidingö. Kungen höll på att sabba det, skämtar Andres.
Men det gick bra. Fast sista biten av Lidingöloppet var ren vilja. Andreas sprang mot klockan för att klara sitt personliga mål.
- Den sista löpningen var helt galen. Jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Jag skulle inte kunna springa en kilometer till, berättar han för GT.se.

Nästa etapp


I kväll ska han vara med i Sportspegeln som följde den makalösa bedriften. Och redan nästa vecka ska Andreas Lindén ställa upp i cykel-SM - där han hoppas på en bra placering.
- Jag ska nog inte träna i dag. Men jag tror jag kan återhämta mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER