Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andréas Johansson överklagar morddom

Andréas Johansson, 37, överklagar domen för mordet på den 23-åriga småbarnsmamman till Högsta domstolen.

TROLLHÄTTAN. Den dömde mördaren Andréas Johansson, 37, överklagar nu till Högsta domstolen.

Han har dömts till 16 års fängelse för mordet på en 23-årig småbarnsmamma i Trollhättan, men väljer nu att försöka ta vidare fallet till den högsta rättsliga instansen i Sverige.

Andréas Johansson har dömts i både tingsrätt och hovrätt till 16 års fängelse för mordet på en 23-årig småbarnsmamma i Trollhättan i fjol.

Under fredagen stod det klart att han nu överklagar till Högsta domstolen. Han har under hela den rättsliga processen hävdat sin oskuld och förnekat brottet.

Det var den 30 juli i fjol som blodspår hittades i kvinnans lägenhet i Trollhättan, där fanns kvinnans son – hon själv var försvunnen.

Hela tiden nekat

Sex veckor senare hittades kvinnans kropp i en skogsdunge i Grästorpstrakten. Enligt de båda domarna står det klart att trubbigt våld förekommit och att det mest sannolika är att småbarnsmamman dödats i ett hastigt våldsangrepp i sin lägenhet.

Den dömde Andréas Johansson har två gånger överlämnat sig själv till, bland annat gick han in på den svenska ambassaden i Warzawa där han senare greps – detta innan kroppen hittats. Men han har hela tiden förnekat alla inblandning i mordet.