Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders blev påkörd – lurades av bilisten

Anders Tennerhed blev påkörd när han var ute på en löprunda.Foto: Privat

Anders Tennerhed, 43, var bara några minuter in på sin löprunda när en bilist körde på honom vid ett övergångsställe.

Kvinnan bakom ratten och lämnade sitt namn, sin adress och sitt telefonnummer.

Trodde Anders.

– Jag tycker att det är väldigt märkligt, säger han.

Tisdag kväll. Anders Tennerhed lämnar hemmet i Tölö ängar i Kungsbacka för att ge sig ut på en löprunda.

Efter några minuter kommer han fram till en rondell och ska korsa vägen vid ett övergångsställe. Han har på sig reflexväst och en pannlampa.

Bilen som färdas i den första körbanan stannar. Men inte bilisten som kommer körandes i den andra.

– Jag uppfattar det som att jag har ögonkontakt med bilföraren, men uppenbarligen ser hon inte mig, säger Anders, som tidigare intervjuats av Kungsbacka-Posten.

Smällen blir hård.

Kastades in i vindrutan

Anders kastas upp på bilens motorhuv, in i vindrutan och rullar över taket – men som genom ett under klarar han sig utan allvarligare skador.

 – Jag hade som tur var någon form av inbyggd reflex, så jag hoppade upp för att rädda benen, berättar Anders.

Han är mörbultad, blåslagen och chockad.

Bilföraren som har kört på honom stannar lite längre fram och går fram till Anders. Hon ber om ursäkt. Hon såg honom inte, säger hon.

Anders Tennerhed har polisanmält händelsen.Foto: MAXIM THORÉ/BILDBYRÅN

Anders tycker det verkar konstigt.

– Att man inte ser en reflexväst och en stark lampa som lyser rätt in i bilen är konstigt. Då tror jag inte att man har sin uppmärksamhet riktad mot trafiken.

Kvinnan erbjuder honom skjuts hem. Anders tackar ja, förklarar han.

– När vi kom fram bad jag om att få hennes uppgifter, och dem lämnade hon gärna. Jag hämtade ett block och hon skrev ner namn, adress och telefonnummer, berättar Anders.

Uppgifterna felaktiga

Men när han lite senare googlar på kvinnans namn hittar han ingenting. Inga av uppgifterna stämmer.

– Jag kan förstå att man är chockad efter en sån här olycka, och kanske glömmer någon siffra i telefonnumret. Men fel namn känns lite underligt.

Anders har polisanmält händelsen.

– Mitt försäkringsbolag betalar inte ut några pengar för något som ett annat försäkringsbolag egentligen ska ersätta, säger han.

Polisens presstalesperson Ulla Brehm känner inte till ärendet, men hon förklarar att det inte är lagligt att göra så som Anders berättar att kvinnan gjort.

Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.Foto: HENRIK JANSSON

Smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada är de brottsrubriceringar som är aktuella i ett sådant här fall, säger Ulla Brehm:

– Om hon uppgett uppgifter som till en person som inte fanns så är det smitning från trafikolycka, även om hon körde hem honom. Hon har inte gjort rätt för sig. Dessutom är det oförskämt.

Anders Tennerhed hoppas att kvinnan hör av sig. Han menar att han annars kommer att få ekonomisk hjälp av Trafikskadeföreningen.