Anchi Ristori vill skicka ett tack till alla som hjälpte henne när hon voltade över styret på cykeln. Foto: PRIVATAnchi Ristori vill skicka ett tack till alla som hjälpte henne när hon voltade över styret på cykeln. Foto: PRIVAT
Anchi Ristori vill skicka ett tack till alla som hjälpte henne när hon voltade över styret på cykeln.  Foto: PRIVAT
– Jag hade inte ont egentligen utan blödde bara väldigt mycket. Det har kommit mer i efterhand, säger Anchi Ristori efter olyckan. Foto: PRIVAT– Jag hade inte ont egentligen utan blödde bara väldigt mycket. Det har kommit mer i efterhand, säger Anchi Ristori efter olyckan. Foto: PRIVAT
– Jag hade inte ont egentligen utan blödde bara väldigt mycket. Det har kommit mer i efterhand, säger Anchi Ristori efter olyckan.  Foto: PRIVAT

Anchi söker hjältarna efter blodiga olyckan

Publicerad

Vinden tog tag i Anchi Ristoris kasse på styret och skickade den rakt in i framhjulen på cykeln. Sekunden senare låg hon på marken och blödde kraftigt i ansiktet. 

Då kom flera okända hjältar till undsättning – och nu söker hon sina hjältar.

– Det var en överraskning. Jag trodde att jag var ensam när jag trillade. Eller snarare när jag voltade och flög över räcket, säger Anchi Ristori. 

Anchi Ristori skulle bara ta en kort cykeltur i Göteborg på söndagskvällen vid klockan sex. På styret balanserade hon ett par kassar, bland annat en större från H&M. 

– Det är nog den som har förorsakat allt. Det blåste rätt mycket och jag hörde hur den tog i ekrarna. Då började jag bromsa, säger Anchi Ristori. 

I samband med inbromsningen tog vinden tag i kassen som åkte rakt in i framhjulen.

– Det blev en tvärnit så jag flög över styret. Jag tänkte "oj nu händer det" och fick lite panik. Hakan först, sen läpparna och näsan, rakt ner i backen, säger hon. 

Okända hjältar kom till undsättning

Kort innan olyckan hade Anchi tänkt att det var ovanligt lugnt i området. Inte en kotte i närheten. Men nu dök det upp människor från alla håll.

En kvinna ropade från sin balkong och frågade hur det gick, och kom ner med handdukar och is. En flicka och en man som hjälpte till, en barnfamilj kom med våtsarvetter och två civilklädda poliser dök upp. 

 

LÄS OCKSÅ: Hilda ofredades – då ryckte okänd hjälte in 

 

– Det var en överraskning. Jag trodde att jag var ensam när jag trillade. Eller snarare när jag voltade och flög över styret, säger Anchi Ristori. 

Hon blödde kraftigt från ansiktet och var mycket omtumlad.

 

Anchi fick skjuts av civilpoliserna till akuten. Där blev hon omplåstrad och fick sy. Foto: PRIVAT

 

– Jag var nog ganska bedövad av chocken. Jag hade inte ont egentligen utan blödde bara väldigt mycket. Det har kommit mer i efterhand. Mitt högra ben svullnade upp och även min handled. Jag känner mig mörbultad, säger Anchi Ristori. 

"Vill skicka en varm kram" 

De okända hjältarna övertalade henne att åka till akuten. De civilklädda poliserna, som var på väg att köpa middag, gav henne skjuts dit. 

Anchi hade haft tur. Inget var brutet och på sjukhuset plåstrade man om hennes ansikte och sydde ihop underläppen. 

 

LÄS OCKSÅ: Ilse, 2, fick svårt anfall – okänd hjälte ryckte in 

 

I ett facebookinlägg, som på torsdagen hade delats över 1 500 gånger, söker hon nu efter personerna som kom till undsättning när olyckan var framme.  

Trots inläggets stora spridning har hon inte lyckats komma fram till rätt personer än. 

– Jag är jättetacksam för att de hjälpte mig, stöttade mig och fick i väg mig till sjukhuset. Annars hade jag nog gått hem och lagt mig. Jag vill skicka en varm kram och en hälsning den här vägen, säger Anchi Ristori. 

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER