Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Amy Diamond kan få
guldbagge för debuten

Amy Diamond. Foto: Anna-Karin Nilsson

Amy Diamond har delvis bytt ut scenen mot vita duken – och det går riktigt bra.

Hon har tidigare tagit emot priset Kristallbjörnen under en filmfestival i Berlin efter hennes skådespelardebut i filmen "Min lilla syster".

Nu kan hon också prisas på hemmaplan – som bästa kvinnliga biroll på Guldbaggegalan.

Det var bara ett par månader sedan som Amy Diamonds första långfilm hade världspremiär. Filmen "Min lilla syster" handlar om Stella och hennes storasyster Katja som har konståkningsdrömmar och som även lider av ätstörningar. Regissören Sanna Lenken, som själv tidigare haft ätstörningar, har enligt den nu Guldbaggenominerade Amy Diamond, varit till stor hjälp för hennes gestaltande på vita duken. Där spelar artisten just Katja.

– Jag tyckte manuset var helt fantastiskt och ville direkt mer än något annat i livet att vara med på det här projektet. Och jag älskade Sanna Lenkens sätt att regissera. Hon är jätteduktig på att leda en till precis rätt känsla i rollen, har Amy Diamond tidigare sagt.

Bästa kvinnliga biroll

Och hennes skådespelardebut har redan hyllats internationellt. På filmfestivalen i Berlin mottog hon Kristallbjörnen – nu kan hon även prisas på hemmaplan.

Amy Diamond är nämligen nominerad för bästa kvinnliga biroll för sin redan prisade gestaltning av storasystern Katja.

Amy Diamond som ju i grunden känd för sin musikalitet sedan flera år tillbaka tog chansen till att söka rollen av en tillfällighet då hon läste att ett filmbolag sökte flickor som kunde åka konståkning i en film.

– Jag kommer nog aldrig att släppa musiken helt, men filmskådespelandet känns som en väldigt rolig ny grej i mitt liv, sa sångerskan i en tidigare artikel.

Guldbaggegalan 2016 sänds i SVT den 18 januari, och "Min lilla syster" är nominerad i fyra ytterligare kategorier: bästa film, bästa regi, bästa manuskript och bästa klipp.

Josefine Olausson

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!