Ammade bakom ratten - krockade

Publicerad
Uppdaterad
En kvinna i 30-årsåldern ska ha ammat sin bebis på motorvägen. När hon var på E20 i höjd med Glasbacken utanför Skara körde hon in i en tankbil.
Hon själv och alla tre barnen fick föras till Kärnsjukhuset i Skövde. Ingen skadades allvarligt.
Enligt poliser på plats ska kvinnan ha ammat sitt barn när olyckan inträffade 10.54 på onsdagen. I bilen fanns ytterligare två barn. Alla fyra fördes till Kärnsjukhuset i Skövde.
- Mycket talar för att hon ammat sitt barn under tiden hon kört bil. Det är en allvarlig händelse som ska utredas, säger Ulla Brehm, pressinformatör på polisen i Västra Götaland.

Obetydliga skador

Tills vidare har en anmälan om vållande till kroppsskada upprättats.
Initiala uppgifter talar om att tankbilen ska ha minskat farten av okänd anledning. Det har inte personbilen uppmärksammat utan istället kört in i fordonet.
Enligt Kärnsjukhuset har samtliga fyra fått obetydliga skador.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER