Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ambulansförare akut sjuk under utryckning

Ambulansen körde in i en vägg under utryckningen.
Foto: Joachim Nywall

Vid utryckningen till Kronans skola i Trollhättan efter skolmorden körde en ambulans in i en vägg.

Ambulansföraren hade drabbats av en hjärtinfarkt, skriver Göteborgs-Posten.

– Mannen som körde ambulansbussen har vårdats här, men är nu återställd. Han är utskriven och mår efter omständigheterna bra, säger Bodil Järnerot, på NU-sjukvårdens presstjänst till tidningen.

En av ambulanserna som ryckte ut till Kronans skola efter skolmorden i Trollhättan i torsdags förra veckan körde in i en vägg.

Enligt polisuppgifter till Göteborgs-Posten fick föraren av ambulansen en hjärtinfarkt precis när de anlände till skolan.

Bodil Järnerot på NU-sjukvårdens presstjänst hänvisar till sekretess och vill inte berätta några större detaljer kring vad som hände.

Bekräftar sjukdomsfall

Hon bekräftar för GP att ambulansföraren drabbades av ett sjukdomsfall i samband med utryckningen till Kronans skola och fick föras till sjukhus omedelbart.

– Mannen som körde ambulansbussen har vårdats här, men är nu återställd. Han är utskriven och mår efter omständigheterna bra, säger hon till tidningen.

Ttela:s fotograf Stefan Bennhage kom till platsen en dryg halvtimme efter larmet och berättade om kaoset på platsen.  Ett stort antal ambulanser och polisbilar var snabbt på plats.

– En ambulans hann inte få stopp och körde rakt in i skolväggen, sa han till TT då.