Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ambulans i utryckning besköts med raketer

Under nyårsaftonen har en ambulans blivit beskjuten med fyrverkerier i Göteborg. OBS, bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Under nyårsaftonen har en ambulans blivit beskjuten med fyrverkerier i Göteborg.

I ett internt meddelande varnar den aktuella ambulansenheten sina kolleger.

– Jag har fått bekräftat att det har hänt, säger Katarina Hallingberg vid Sahlgrenskas pressjour.

Det ska ha varit i centrala Kortedala som ambulansen, som var ute på ett uppdrag, plötsligt besköts med flertalet raketer som ska ha styrts rakt mot ambulansen.

"Var försiktiga!", skriver den aktuella ambulansenheten i ett internt meddelande.

– Vi har inte fått in någon rapport om att ambulanspersonal ska ha attackerats, säger Thomas Gorner, gruppbefäl vid polisens regionledningscentral i Väst.

Något som kan bero på att personalen inte hunnit anmäla händelsen ännu.

"Raketbeskjutning"

– Jag kan bekräfta att det ska inträffat någon form av raketbeskjutning i Kortedala mot en ambulans, men det fick inga efterverkningar, säger Katarina Hallingberg vid Sahlgrenskas pressjour.

Hon fortsätter:

– Ingen skadades och ambulanspersonalen i fråga har ryckt ut på nya uppdrag efter händelsen.

Flera containerbränder

Det har varit en mängd incidenter med nyårsraketer som riktats mot personer, fordon och byggnader senaste dagarna i Västsverige 

Under torsdagen blev även en polisbil attackerad med raketer. Under fredagen rapporterade polisen om nya beskjutningar mot bland annat spårvagnar, bussar och en passagerarfärja.

Räddningstjänsten i Storgöteborg säger att man fått rycka ut på ett antal containerbränder som troligtvis startats med nyårsraketer eller smällare under nyårsaftonen

–  Det har varit en hel del containerbränder, betydligt fler än vanligt, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt polisen så har nyårskvällen inletts stillsamt.

– Nyårsafton har börjat lugnare än väntat. Vi har inga skarpa larm ännu, säger Thomas Gorner, gruppbefäl vid polisens regionledningscentral i Väst.

Har ni några speciella förhållningsregler till era patruller med tanke på vad som hänt de senaste dagarna?

– Det handlar om att göra en bedömning vid varje enskilt ärende. Hur och när ska vi gå in, eller ska vi avvakta? Vi är vana vid sådant här. Nu är det raketer, andra gånger kan det vara stenar eller andra tillhyggen, säger Gorner.