Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ambers varning efter skönhetsbehandlingen

Ambers ögonlock efter behandlingen.
Foto: Privat
”När jag kom hem så kollade mamma på fransarna och såg att de klistrat flera av fransarna på ögonlocket, i stället för på fransarna som man ska.” säger Amber.
Foto: Privat
Behandlingen blev inte som hon hoppats.
Foto: Privat
”För att få bort fransarna på andra ögat klippte de i stället av mina riktiga” säger Amber.
Foto: Privat

14-åriga Amber Odhe ville ha fylligare fransar och gick till den lokala salongen för att göra en fransförlängning. Men när hon kom hem såg hon ett resultat som hon var allt annat än nöjd med. 

När Amber sedan bad salongen att ta bort de felaktigt ditsatta fransarna så klippte de av dem i stället.

– Jag hade så ont, säger Amber.

Salongen har valt att inte kommentera händelsen.

Amber Odhe, 14, från Lidköping, har gjort samma ögonfransförlängning på salongen tidigare och gick tillbaka eftersom priserna var förhållandevis låga – och för att salongen inte hade någon åldersgräns på fransbehandlingen. 

Det finns inga åldersbestämmelser vad gäller fransförlängningar i Sverige men seriösa salonger rekommenderar att man är 18 år gammal, eller 16 år med målsmans godkännande.

– De frågade inte hur gammal jag var eller någonting. Men den här gången var det inte samma person som gjorde fransarna som tidigare, säger Amber.

Besöket blev inte som hon förväntat sig. 

– För det första hade jag frågat om priset när jag bokade, och då sa de att det kostade 500 kronor. Men när jag skulle betala kostade det 680, säger hon och fortsätter:

– När jag kom hem sen så kollade min mamma på fransarna och såg att de hade klistrat flera av fransarna direkt på ögonlocket, i stället för på fransarna som man egentligen ska. 

Ambers ögonlock efter behandlingen.
Foto: Privat

Therese Odhe, Ambers mamma, fotograferade dotterns ögonlock och sedan följde hon med henne tillbaka till salongen. 

– Det var helt rött i ögonen. Jag hade ont och kunde knappt stänga ögonen. Så vi åkte tillbaka och bad dem ta bort lösfransarna, säger Amber.

– Kvinnan började med att behandla ena ögat och tog en olja som skulle lossa fransarna, men när det inte gick så började hon slita och det gjorde jätteont, jag grät jättemycket. Men hon brydde sig inte, det kändes som att hon blev än mer hårdhänt eftersom jag var ledsen.   

Franslimmet satt så hårt att det inte gick att få bort, enligt Amber.
Foto: Privat

När det var dags att ta bort fransarna från andra ögat ville Amber bara därifrån. 

– Jag ville inte mer, det hade gjort så ont. I sället för att försöka få bort fransarna på andra ögat klippte de av mina riktiga, säger hon. 

Två dagar senare gick Amber till en annan salong för att få loss de fransar som den första salongen inte hade lyckats få loss.

– Då kändes det ingenting. Men hon fick inte bort limmet för att det satt så hårt, säger Amber.

”För att få bort fransarna på andra ögat klippte de i stället av mina riktiga” säger Amber.
Foto: Privat

Anmält händelsen

Amber uppmanar nu andra att vara försiktiga med var de gör sina skönhetsbehandlingar. 

– Jag ville bara ha fylliga fransar, men jag kommer aldrig gå tillbaka till samma ställe.

Therese Odhe har anmält händelsen till Konsumentverket. Hon säger att hon blev förvånad över att salongen tillät 14-åringar att boka fransförlängningar utan målsmans tillstånd, men att det anmärkningsvärda var att behandlingen gick så snett.

Expressen har sökt salongens ägare som i nuläget inte vill kommentera händelsen.