Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Amanda, 11, hittade en påse med cannabis

Anette Gustavsson, 48, fick en chock när hennes elvaåriga dotter Amanda kom hem med en bit cannabis.
Foto: Roger Lundsten

GÖTEBORG. Anette Gustavsson, 48, fick en chock när hennes elvaåriga dotter Amanda kom hem med en bit cannabis.

– Det är något konstigt gräs i en påse, sa Amanda.

Nu är påsen hos polisen.

Amanda hade varit ute och lekt tillsammans med sin bästa kompis i bostadsområdet i Kallebäck. De hittade en påse med konstigt innehåll som de tog hem för att visa upp.

– Eftersom jag har en släkting med drogproblem känner jag tyvärr igen sådana här saker, förklarar Anette som är helt säker på att det rör sig om cannabis.

Därför ringde Anette direkt till polisen.

– Som väl var tyckte Amanda mest att det såg konstigt ut, så att hon inte fick för sig att tugga på det.

En stund senare på eftermiddagen verkade det som fyndets riktiga ägare dök upp på gården.

– Jodå, det var två unga killar här utanför. Jag vet vad de tillhör för gäng och de letade väldigt länge här i buskarna, berättar Anette Gustavsson.

Polisen tar tacksamt emot fyndet:

– Vi tar förstås hand om det upphittade och ser till att det förverkas. Samtidigt som vi gärna tar del av exakt var det har hittats, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

FAKTA

Cannabis (även känt som marijuana eller ganja i växtform och hasch i kådform), är en psykoaktiv produkt som utvinns ur lågväxande varianter av hampa.

Växtformen består oftast av torkade mogna honblommor. Den mest kända biologiskt aktiva kemiska komponenten i cannabis är THC som har psykoaktiva och fysiologiska effekter när det konsumeras, oftast genom rökning eller genom oralt upptag.