Alva, 15, överraskades av idolerna från Skam

Alva under konfirmationen, innan den mycket speciella överraskningen.
Foto: Peter Muld
Josefine Frida Pettersen som spelar Noora.
Foto: NRK

I helgen konfirmerades Alva Läckberg Blom, 15, precis som många andra ungdomar runtom i landet.

En av presenterna var dock av det ovanligare slaget – en personlig hälsning från skådespelarna i den omåttligt populära norska serien Skam. 

– Det var en stor överraskning, jag trodde inte att det var sant, säger hon. 

Alva Läckberg Blom, 15, från Uddevalla har som många andra, unga som gamla, serien Skam som sin stora favorit och har främst fastnat för karaktären Noora som var huvudpersonen i seriens andra säsong.

– Den har väldigt bra handling och man känner igen sig väldigt mycket. Jag tycker att Nooras säsong var bäst, jag fastnade lite extra för henne, säger hon.

"Trodde inte det var sant"

I helgen, efter konfirmationen i Uddevalla kyrka, fick hon en present som hon sent kommer att glömma, vilket P4 Väst först berättade. 

Presenten var inget mindre än personliga hälsningar från skådespelarna i serien som filmats.

– Jag blev jättechockad, det var superkul verkligen. Det var en stor överraskning, jag trodde inte att det var sant, säger Alva. 

I klippet hörs bland andra Tarjei Sandvik Moe, Isak i serien, och David Alexander Sjøholt, Magnus i Skam, som lyckönskar henne till konfirmationen. Och så klart Josefine Frida Pettersen som spelar Alvas favorit Noora.

Sista säsongen av Skam

Hennes släktingar från Norge känner skådespelarna i serien och ordnade den mycket speciella hälsningen. 

Säsong nummer fyra av serien är i full gång och Alva har så klart fortsatt att följa den. 

– Den håller på just nu och den är jättebra också. 

I den fjärde säsongen är karaktären Sana, som spelas av Iman Meskini, huvudrollen och kommer att bli den populära seriens sista. 

Se hälsningarna i tv-klippet ovan. 


Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

NRK-SERIEN SKAM

Skam är en norsk serie som produceras av NRK där tittaren får följa med ett gäng ungdomar som går på Hartvig Nissens skole i Oslo och visades för första gången 2015.

Serien är främst inriktad på ungdomar som är 15 år och äldre, men har tittare i alla åldrar. I varje säsong är en person huvudperson. I första var det Eva, i andra Noora och i tredje var det Isak.

Andra karaktärer i serien är Vilde, Chris, William och Sana, den sistnämnda är huvudpersonen i den fjärde och sista säsongen.

I Sverige går serien också att se på SVT Play.