Polisen uppger att flera personer är skadade. Foto: Bengt Andersson
Polisen uppger att flera personer är skadade.  Foto: Bengt Andersson

Flera allvarligt skadade – massiv polisinsats

Publicerad

Under natten ska en grov misshandel ha ägt rum i centrala Arvika. 

– Flera personer har skadats allvarligt i samband med händelsen och vårdas nu på sjukhus, deras skador är inte livshotande, säger Tommy Lindh, polisens presstalesman i Värmland.

Kort därpå skedde en stor polisinsats där polisen kunde gripa ett flertal personer för brottet.

– Det här är något som hastigt har uppkommit och som vi arbetar vidare med just nu, jag kan inte lämna ut fler uppgifter i nuläget, säger Tommy Lindh.

Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst berättar för Aftonbladet att det ska handla om en grov misshandel.

– En person sitter anhållen misstänkt för tre brott. Det är grov misshandel, grovt olaga hot och olaga frihetsberövande, säger han till Aftonbladet och tillägger att två andra personer är anhållna för medhjälp.

Tre anhållna

Vakthavande befäl Peter Persson i Värmland bekräftar informationen.

– Det stämmer att det är tre personer som har anhållits. Vi arbetar kontinuerligt med utredningen och kommer fortsätta under kvällen. Utredningsläget ser gott ut.

Polispersonal med särskild utbildning har deltagit i arbetet och husrannsakningar har genomförts på flera platser med polis som haft förstärkningsvapen.

Polisen vill inte uttala sig om hur många personer som har kommit till skada vid brottet .

Polisen har under morgonen genomfört en teknisk undersökning på platsen.

Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER