Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt ljus på improvisation under Variafestivalen

Lisa Larsdotter Petersson och Lisa Dillan.
Foto: Christina Hallström
SCEN. De flesta föreställningar bygger på noga inövade och regisserade rörelser, musik och ljus. Men på Varia är det tvärtom. Här handlar det om vad som händer i nuet.
För andra året i rad anordnas improvisationsfestivalen Varia på Atalante. Dansare, musiker, ljus- och videokonstnärer från hela Norden har kommit hit för att uppträda tillsammans.
– För att jobba med improvisation behövs en massa lyhördhet och öppenhet för vad som händer på scenen. Visst kan det kännas läskigt att inte veta vad som kommer att hända men det positiva väger över, säger projektledaren Lisa Larsdotter Petersson.

Intresse för improvisation

Hon har märkt ett ökat intresse både för improvisationen som metod och för att blanda konstformer på scenen.
–När jag var ute och pratade om improvisation för några år sedan sågs det som flummigt, men nu ses det som något nytt och modernt som allt fler intresserar sig för.

Fotnot: Varia pågår tisdag till lördag på Atalante. Förutom den nordiska gruppen kommer även improvisationsgruppen Magpie från Amsterdam att uppträda.