Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt du behöver veta inför Håkan Hellström

Under onsdagen fanns det fortfarande biljetter kvar till spelningarna.
Foto: ROBIN ARON
"Besökarna kan förvänta sig ett band i toppform och en Håkan som kommer att ge allt och lite till", säger recensenten Anders Nunstedt.
Foto: ROBIN ARON
Förra året slog håkan rekord på Ullevi med en publik på 70 144 personer.
Foto: ROBIN ARON

Äntligen mullrar turnén "Rullande Åska" över Ullevi.
Under fredagen och lördagen kommer staden att fyllas med fans som laddar upp inför fullspäckade konserter. Men det är mycket att hålla koll på; väder, tider, platser, spårvagnar och biljetter. Här är allt du behöver veta inför Håkan Hellström.

Förra året slog Håkan Hellström rekord när 70 144 personer såg konserten på Ullevi. Han slog då sitt eget rekord för tredje gången i rad. Frågan är om rekordet kommer att bräckas ännu en gång.

Håkan är laddad. På Facebook skriver han: "Varje kväll som jag tagit steget ut på scen så har jag i sista sekund fått hejda mig från att vråla 'Halloj göteeeebooorrg!' Och nu, till slut, slipper jag hejda den impulsen."

Insläppet börjar vid klockan 17.00, men den officiella kön börjar redan vid klockan 07 både på fredagen och på lördagen. Preliminär konsertstart är 20.00. 

Enligt P4 Göteborg hade inbitna fans börjat köa redan under tisdagen för att få de bästa platserna i publikhavet.

Hur tar man sig till Ullevi?

Stora folkmassor är en prövning för kollektivtrafiken. När Håkan Hellström spelade förra sommaren inträffade en tragisk olycka när en man blev påkörd av en spårvagn vid Ullevi och omkom.

Under helgens två konserter på arenan har Västtrafik beslutat att sänka hastigheten på spårvagnarna förbi Ullevi, skriver TT.

Avslutningsfyrverkeriet från i fjol.
Foto: MAX HJALMARSSON

Det finns två hållplatser i anslutning till Ullevi; Ullevi södra och Ullevi norra. Förbi Ullevi södra går spårvagn 6, 8, 2 och 13. Förbi Ullevi norra går 6, 8, 1 och 3 och även buss nummer 60. Enligt Västtrafik får man räkna med längre restider än vanligt och man bör därför vara ute i god tid.

Om du är på besök i Göteborg kan du köpa både dygnsbiljett och enkelbiljett i Västtrafiks app To Go. Det går utmärkt att promenera från Göteborgs centralstation till Ullevi, det tar cirka tio minuter.

Flera Västtåg påverkas av ett spårarbete på Göteborgs central, och tågen kommer att vända redan hållplatsen innan centralstationen. Västtrafik hänvisar till ordinarie kollektivtrafik för sista delen av resan till Göteborgs central. För tåg mellan Alingsås och Göteborg kommer det att gå ersättningsbussar. 

Biljettläget

Har du inte skaffat biljett ännu? Känn ingen sorg, under onsdagen fanns fortfarande biljetter kvar.

– I förra veckan kunde vi släppa upp ännu fler biljetter till finalen på Ullevi efter att det varit slutsålt länge, så det ska finnas ett fåtal biljetter tillgängliga fortfarande. Vi hoppas så klart på att få sätta lapp på luckan igen, vilket vi har fått göra på nästan varje konsert under turnén hittills, skriver arrangören FKP Scorpio i ett mejl.


LÄS MER: Göteborgs bästa uteserveringar 


Kläder för väder

Det kan vara läge att ladda upp med kläder för väder. Prognosen inför fredag och lördag är ostadig med risk för regn både på fredagen och på lördagen. Enligt meteorologen Johan Groth på Storm är det ett lurigt väderläge just nu.

– På dagen under fredagen kommer det nog vara ganska mycket moln och en och annan regnskur. Så för dem som är där tidigt och köar så kan jag rekommendera att ha något att skydda sig mot regnet. Men det finns ganska hyggliga chanser att regnet dör ut till kvällen. 

Förra året hade Håkans fans tur med vädret under båda spelningar.
Foto: ANDERS YLANDER

Men det blir kyligt och risk för en och annan skur under början av konserten på fredagen. Temperaturen kan sjunka ner mot 15 grader, enligt Johan Groth.

– Den här luften är kvar under lördagen och då är det risk att det blir lite mer skurar. De som går på konserten på lördagen bör definitivt vara beredda med något regnskydd. Det är inte frågan om helregn, men skurar, säger Johan Groth.

Även under lördagen blir det rätt kyligt med temperaturer ner mot 15 grader på kvällen.


LÄS MER: Håkan Hellströms första solointervju – någonsin


Vad kan du vänta dig

Förra årets konserter på Ullevi, den 4 och 5 juni, fick fyra respektive fick fem getingar av vår recensent Anders Nunstedt. 

Efter dag 1 skrev Nunstedt: "Håkan Hellström befinner sig på en så hög nivå live just nu att han egentligen bara tävlar med sig själv. Oftast är det en oslagbar upplevelse." Spelningen fick fyra getingar i betyg.


LÄS MER: Nunstedts recension spelning 1 på Ullevi 2016 


Efter dag 2 skrev Nunstedt: "Håkan och hans fantastiska band gjorde det omöjliga igen och överträffade sig själva." Spelningen fick fem getingar i betyg.

LÄS MER: Nunstedts recension spelning 2 på Ullevi 2016


På fredagen den 28 juli, den första av två konserter 2017, gav Nunstedt fyra getingar i betyg till Håkan Hellström.

LÄS MER: Anders Nunstedts recension spelning 1 på Ullevi 2017 

"Håkan Hellström, som jobbat hårdare än någon annan, lika ofta liggande på rygg som i full fart på scenen, är ett enda stort leende. Som en vacker spegel av publiken." skrev han om konserten som sågs av 63 788 personer. 

Publikrekordet: 70 144 åskådare.
Foto: ANDERS YLANDER

Vad kan Håkan-fansen förvänta sig av årets konsert?

– Besökarna kan förvänta sig ett band i toppform och en Håkan som kommer att ge allt och lite till för att försöka toppa de tidigare Ullevispelningarna. Inte minst med tanke på att han aviserat en längre paus efter den här turnén, säger Anders Nunstedt.

Hur tror du att konserten kommer att bli?  

– Jag tror att konserten kommer att följa samma mönster som tidigare under "Rullande åska"-turnén. Många gamla hits, några gästartister och Håkans mest visuella show hittills i karriären. 

Vad har du för förväntningar?

– Jag hoppas att det blir bra väder, några låtar som HH inte spelat på ett tag och en publik som vill bidra till att det ska bli en unik konsertupplevelse. Det går inte att komma ifrån att det var en häftigare grej när han fyllde Ullevi för första gången. Nu börjar det bli en vana. Men en trevlig sådan.


LÄS MER: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg 


Vem kommer gästa showen?

Erik Lundin har slagit följe med Håkan under "Rullande Åska"-turnén, och så även under spelningarna i Göteborg.

Grammisvinnaren Erik Lundin.
Foto: OLLE SPORRONG

Övriga gästartister håller arrangörerna hemliga.

– Men vi kan avslöja att det blir grymt, skriver arrangören FKP Scorpio i ett mejl.

Under fredagen bekräftade Silvana Imams pressansvarige Ebba Lindkvist att Silvana Imam kommer att spela med Håkan Hellström på Ullevi både på fredagen och på lördagen.

LÄS MER: Silvana Imam gästar Håkan på Ullevi 

LÄS MER: Unik bild från Håkan Hellström på Ullevi 2016