Enligt polisen fick rånarna med sig ett kassaskåp. Foto: SVTEnligt polisen fick rånarna med sig ett kassaskåp. Foto: SVT
Enligt polisen fick rånarna med sig ett kassaskåp. Foto: SVT
Falkenberg Strandbad är ett populärt turistresemål – men det var stor dramatik som utspelade sig där i januari.Falkenberg Strandbad är ett populärt turistresemål – men det var stor dramatik som utspelade sig där i januari.
Falkenberg Strandbad är ett populärt turistresemål – men det var stor dramatik som utspelade sig där i januari.

Alla misstänkta i yxrånet har släppts ur häktet

Publicerad

Nu är alla de fyra män som misstänks ligga bakom yxrånet mot Falkenberg Strandbad släppta ur häktet, rapporterar P4 Halland.

– Misstankarna mot männen kvarstår dock och att de inte längre är frihetsberövade riskerar att försvåra utredningsarbetet, säger åklagare Klas Lundgren till P4.

Det var i början av januari som tre maskerade män övermannade personalen vid hotellet Falkenberg Strandbad när de skulle hem tidigt en söndagsmorgon. Rånoffren bands fast med buntband – och hotades med yxa och kofot. Rånarna försvann från platsen med tre kassaskåp. 

 – Ett var väldigt stort och har krävt en del armstyrka för att få med sig. Sedan var det två lite mindre. Uppenbarligen har man vetat vad man letat efter och ungefär hur man ska gå till väga, sade Sverker Thorsson, förundersökningsledare på polisen, till Hallands Nyheter några dagar efter rånet.  

LÄS MER: Yxrånare band fast hotellpersonal – fyra anhållna

Misstankarna kvarstår

Trots att de misstänkta gärningsmännen inte längre är frihetsberövade kvarstår dock misstankarna mot dem, enligt P4 Halland.

– När det gäller två av dem, så delade ju inte hovrätten min och tingsrättens mening, att det förelåg sannolika skäl – så därför släppte hovrätten två av dem, säger Klas Lundgren till P4.

LÄS MER: Nya uppgifter om yxrånet på hotellet 

Påverkar inte utredningsarbetet

Enligt åklagare Klas Lundgren ska frisläppandet inte ha någon stor påverkan på det fortsatta utredningsarbetet.

– I en del avseenden innebär det inte så mycket. Föremål som är beslagtagna och ska analyseras är ingenting som kan påverkas av att en person blir försatt på fri fot. Det som kan påverkas är, om det är de här personerna som har gjort det här, då kan det bli svårare att hitta rånbytet, säger han till P4.

– Dessutom, när folk sitter häktade med restriktioner kan de ju inte kommunicera med varandra. Är de på fri fot kan de ju det.

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER