Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alla dryckesmässor ställer in i Göteborg

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
Stanley Wong är vd på Svenska Dryckesmässor.
Foto: Henrik Mill

Tre dryckesmässor skulle gå av stapeln i höst på Svenska Mässan.

Alla tre ställs nu in – det meddelar Stanley Wong, vd på Svenska Dryckesmässor.

– Det känns väldigt tungt. Det handlar om 40 000 personer som köpt biljetter, säger han. 

Under måndagen kom mardrömsbeskedet för höstens dryckesmässor i Göteborg:

Samtliga ställer in. 

Det handlar om de redan uppskjutna En Öl- och Whiskymässa och Göteborg Vin & Deli.  Sedan handlar det också om en tredje mässa, Sparkling Göteborg, med inriktning på bubbel.

– En pandemi sveper över hela världen som gör att vi behöver ställa in. När vi sköt upp datumen i våras tänkte man att det inte skulle vara några problem. Att det kanske skulle försvinna efter sommaren, säger Stanley Wong, vd på Svenska Dryckesmässor, som arrangerar samtliga tre dryckesmässor med Svenska Mässan. 

Det blir ingen öl- och whiskymässa i Göteborg i höst.
Foto: TOMAS LEPRINCE

”Väldigt tungt”

Samtidigt som mässorna närmar sig råder fortfarande en dödlig pandemi i samhället och det blir ett tråkigt besked för 40 000 biljettköpare.

– Det känns väldigt tungt. Det gör det. Det handlar om 40 000 personer som köpt biljetter i stort sett. Om man tar öl- och whiskymässan så är det andra gången vi har behövt skjuta upp och ställa in. Nu vill vi verkligen säkerställa att det har ordnat upp sig och faktiskt blir av innan vi sätter ett nytt datum, säger Stanley Wong.

Svenska Mässan huserar många stora mässor.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

Betalar tillbaka

Han berättar att biljetterna kommer betalas tillbaka. 

– Eftersom vi inte har nya datum så får man tillbaks pengarna för biljetterna. Om vi hade haft datum klara hade vi flyttat datumen för biljetterna till nya datum men nu har vi inte det. Och då kommer vi betala tillbaka, säger Stanley Wong. 

SE MER: