Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tolv släpps på fri fot efter skottlossning vid HA-fest

Polisen arbetade i söndags innanför avspärrningarna.Foto: ADAM IHSE/TT

Samtliga tolv personer som suttit anhållna efter skottlossningen vid Hells Angels-förfesten i Mölnlycke i helgen släpps på fri fot.

Det meddelar åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Misstankarna kvarstår, men i nuläget är misstankarna inte tillräckligt starka för att begära någon häktad, säger kammaråklagare Håkan Johansson.

I lördags kväll hölls en fest i Hells Angels Goth Towns klubbhus i Skepplanda i Ale kommun.

Dessförinnan förfestades det i en HA-anknuten klubbs lokaler i Mölnlycke i Härryda utanför Göteborg, med gäster från såväl Sverige som utlandet.

Vid 21.30-tiden på lördagskvällen larmades polisen till platsen sedan sex män blivit skjutna och ytterligare två hade kniv- och/eller misshandelsskador.

För en av de skadade var läget så allvarligt att denne fick sövas ned.

Efter händelsen anhölls tolv personer, misstankarna gällde försök till mord och grov misshandel. De anhållna är alla i 25-50-årsåldern.

12 personer på fri fot

Men nu har samtliga anhållna släppts på fri fot, vilket åklagarmyndigheten meddelade på tisdagseftermiddagen.

– Misstankarna kvarstår, men i nuläget är misstankarna inte tillräckligt starka för att begära någon häktad, säger kammaråklagare Håkan Johansson i ett pressmeddelande.

Sex personer sköts i samband med händelsen.Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den tekniska undersökningen på platsen är nu klar, skriver åklagarmyndigheten i sitt pressmeddelande.

– Jag vill i nuläget inte säga mer om den pågående utredningen och vad som framkommit hittills med hänsyn till förundersökningssekretessen, säger kammaråklagare Håkan Johansson.

Exakt vad som hände vid händelsen är oklart, men åklagaren Karl-Erik Esbo har tidigare berättat att de tror att det är ett lokalt anknutet gäng som legat bakom skottlossningen.

Det lokala gänget kallar sig för 435, efter postnumret i Mölnlycke.

– Det är ett lokalt knutet mindre gäng, eller snarare en konstellation, har Karl-Erik Esbo tidigare sagt.

Polisen: ”Vi följer utvecklingen noggrant”

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst ska människor med kopplingar till 435 tidigare ha ”uppträtt kaxigt” mot HA – varpå Hells Angels-personer ska ha svarat med att misshandla flera.

SVT uppger då att 435-gänget ska ha åkt till festen varpå skottlossningen sedan ägde rum.

En källa uppger för SVT att ett 20-tal personer med kopplingar till Hells Angels från både Sverige och Europa nu är på väg till Göteborg.

Och från polisens sida har man tidigare uttryckt att det finns en risk för hämndaktioner.

– Det finns skäl att fundera över om det kan bli en fortsättning på det här. Vi kan föreställa oss en rad olika händelseutvecklingar och vi följer utvecklingen noggrant, har Erik Nord, chef över polisområde Storgöteborg, sagt till GT.