Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gota media har lagt ett bud på Alingsås Tidning

Alingsås Tidning begärdes i förra veckan i konkurs. Foto: LEOTRIM JUSUFI

Alingsås Tidnings ägarbolag lämnade förra veckan in en ansökan om konkurs till tingsrätten. 

Krisen kan dock vara på väg att lösa sig.

– Vi befinner oss i samtal med flera intressenter och vi hoppas kunna stänga det här snabbt, säger konkursförvaltaren Marek Zdrojewski.

Alingås Tidning har drivits av familjen Michelsen i 154 år innan ansökan om konkurs lämnades in på onsdagen i förra veckan. 

Ägarbolaget WM Media har också tidningar som Härrydaposten, Partille Tidning och Lerums Tidning.

Sammanlagt har de 92 000 läsare. 

Marek Zdrojewski har blivit utsedd till konkursförvaltare och hoppas på en snabb lösning, något han tidigare berättat för SVT Nyheter Väst. 

– Det är min bedömning att det bör ske skyndsamt. Det har med prenumeranter, annonsörer och personal att göra, bland annat, säger Zdrojewski.

Marek Zdrojewski har blivit utsedd till Alingsås Tidnings konkursförvaltareFoto: Catharina Fyrberg

Stampen eller Gota Media kan köpa 

Han uppger för SVT att det pågår skarpa samtal med två bolag som är intresserade av att köpa. Det är Stampen där bland annat GP, Ttela och Bohusläningen ingår och Gota Media som har Borås Tidning och AT:s konkurrent Alingsåskuriren.

Men det finns också fler intresserade, enligt Zdrojewski.

– Vi befinner oss i samtal med flera intressenter och vi hoppas kunna stänga det här snabbt. Det finns några större och några mindre och det är alltid intressant att ha med sig många in i såna här processer, säger han.

Har lagt ett bud

Gota Medias vd och koncernchef Boine Gepertz är fåordig om budgivningen, men tillstår att han inväntar besked från externa partners innan affären kan gå i lås.

– Jag är inte jätteintresserad av att kommentera i det här läget. Vi har lagt ett indikativt bud och det hänger på externa partners. Jag har lovat Marek Zdrojewski att ge besked under dagen, säger Gepertz.

Gota Medias vd och koncernchef Boine GepertzFoto: Pressbild / Gota Media

Stampens vd Johan Hansson vill för tillfället ej kommentera diskussionerna kring köpet.

– Jag får be att återkomma, säger Hansson.

Delägaren Susanna Michelsen sa efter beskedet om konkursen förra veckan att de borde ha sålt för 10 till 15 år sedan.

– Jag har inte haft något speciellt intresse för företaget över huvudtaget. Det är inte mycket vi kan göra. Vi har tittat på det här, vi gick igenom en rekonstruktion och försökt gå vidare. Vi har sökt driftstödet. Men hela tiden har det varit negativt från Mediestödsnämnden, sa hon då.