Alexandra Zazzis svåra sorg efter skilsmässan

Alexandra Zazzi talar ut om skilsmässan.
Foto: NORA LOREK
Zazzi i ”Biggest loser”.
Foto: TV4
Foto: Skärmdump instagram

Stjärnkocken Alexandra Zazzi, 52, skilde sig från maken Peter Jademyr efter 26 år tillsammans.

Nu talar hon ut om den omtumlande tiden – och vägen tillbaka.

– Den biten har varit otroligt påfrestande, säger Zazzi.

Det var förra månaden som Alexandra Zazzi på Instagram berättade att hon och maken Peter Jademyr gått skilda vägar. De träffades på en dykarkurs i Thailand 1992 och hade varit tillsammans i 26 år när de förra hösten lämnade in skilsmässopapprena.

De bodde tillsammans i en villa i Sävedalen i Partille utanför Göteborg, men Alexandra har flyttat vidare till Stockholm.

Nu har hon publicerat ett nytt Instagram-inlägg om skilsmässan, träningen och tiden efter tävlingsprogrammet ”Biggest Loser” i TV4 där hon kom tvåa.

https://www.instagram.com/p/BwUCrBIhgHy/

Jag gick igenom en stor förändring i @biggestloserse men jag var inte beredd på att priset skulle bli så högt. Att min liv skulle bli så förändrat. Det var inte mitt val.”

Zazzi talar ut

Till GT säger Alexandra Zazzi:

– Jag har haft en ganska omtumlande tid. Jag har gått igenom en skilsmässa vad allt vad det innebär med förändringar, flytt och den sorg som uppstår. Den biten har varit otroligt påfrestande.

Vad menar du med att priset blev högt?

– Jag kom ju ut och möttes av en skilsmässa, utan att gå in på detaljer.

Hade medverkan i ”Biggest loser” en koppling till skilsmässan?

– Nej, det hade den inte. Det hade kanske hänt ändå, jag vet inte. Men det är kanske aldrig bra att vara hemifrån i fem veckor utan någon kontakt. Jag vet inte.

Mår fysiskt bra

Zazzi under ett känslosamt ögonblick i ”Biggest loser”.
Foto: TV4/BIGGEST LOSER VIP

Däremot understryker hon att hon mår fysiskt bra. Träningen har hon hållit i sedan medverkan i tv-programmet.

– Fysiskt mår jag väldigt bra, det är väl det enda ljuset i mörkret. Det har redan gått ett år (sedan medverkan i programmet, reds. anm.) och det känns bra att man har kvar den kropp som jag hade när jag klev ut. Jag känner att det funkar med den nya livsstilen. Det håller hela vägen.

I Instagram-inlägget har hon publicerat en före- och efterbild där viktnedgången framträder.

– Det känns så jäkla gott mitt i bedrövelsen i mitt liv. Det är lättare att hantera motgångar när man känner att kroppen och huvudet är med.