Alexandra Mezher, 22, mördad på jobbet Foto: PrivatAlexandra Mezher, 22, mördad på jobbet Foto: Privat
Alexandra Mezher, 22, mördad på jobbet Foto: Privat
Alexandra Mezher, 22, jobbade på HVB-boendet i Mölndal. Foto: PrivatAlexandra Mezher, 22, jobbade på HVB-boendet i Mölndal. Foto: Privat
Alexandra Mezher, 22, jobbade på HVB-boendet i Mölndal. Foto: Privat
Här är hemmet där Alexandra Mezher jobbade.Här är hemmet där Alexandra Mezher jobbade.
Här är hemmet där Alexandra Mezher jobbade.

Alexandra Mezher, 22, mördades på jobbet

Publicerad

Alexandra Mezher, 22, mördades i knivdådet på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal.

Nu berättar de anhöriga om sorgen efter en förlorad familjemedlem.

– Hon var en ängel, skriv det i tidningen, säger hennes föräldrar.

Alexandra Mezher, 22, hade bara jobbat på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal i ett par månader.

När arbetsdagen startade på måndagsmorgonen påbörjades också hennes sista dag i livet.

– Det är så förfärligt. Hon var en person som ville göra gott, som ville vara duktig. Och så mördas hon när hon gör sitt jobb, säger en av hennes kusin.

Alexandra skadades svårt efter att ett bråk uppstod på ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn i Mölndal. Hon attackerades med kniv – och fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg med livshotande skador.

– Vi har gråtit mycket. Hon var en sådan fin person, varm och glad, säger en av Alexandras kusiner.

– Hon ville alla väl, flikar en annan in.

"Hon var en ängel"

Strax innan lunch på måndagen nåddes de anhöriga av beskedet att Alexandra hade avlidit av sina skador. En 15-årig pojke som bodde på boendet är anhållen misstänkt för mord alternativt dråp.

– Jag kände en stor chock. Jag blev så ledsen, säger en av hennes kusiner.

Familjen, som från början kommer från Libanon, har varit samlad hos Alexandras föräldrar under dagen och tårarna har varit många.

– Hon var en ängel, skriv det i tidningen, säger hennes föräldrar via en av Alexandras kusiner.

Känner ilska

De har under dagen pratat mycket om ilskan över flyktingkrisen och den kaotiska situationen med många nyanlända och överfulla boenden.

– Det är de svenska politikernas fel att hon är död, säger en av hennes kusiner.

Ett HVB-hem är hem för vård eller boende. Verksamheten som bedrivs är, enligt Socialstyrelsen, inriktad på omvårdnad, stöd eller fostran.

Företaget som driver hemmet i Mölndal, där Alexandra arbetade, har flera liknande boenden runtom i Västsverige. I det här finns tio platser för barn och ungdomar mellan 14 och 17 år. Det är beläget i de centrala delarna av kommunen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER