90-årig kvinna i rullstol rånad

Publicerad

På måndagsförmiddagen blev en kvinna i 90-årsåldern rånad i Trollhättan, uppger polisen.

Rånaren ska ha frågat kvinnan om hon ville köpa en mobiltelefon, då kvinnan inte ville, så ska mannen ha ryckt åt sig hennes handväska och flytt från platsen.

– Hon sitter i rullstol och är 90 år gammal. Hon är ett exempel på hur illa folk kan bli behandlade, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Mannen ska inte ha uppträtt hotfullt mot kvinnan.

– Han kontaktade henne och frågade om hon ville köpa en mobiltelefon, men hon avvisade honom. Då tar han handväskan och springer, säger Stefan Gustafsson.

Kvinnan ska inte ha skadats vid händelsen.

– Det är klart att en kvinna som är 90 år och sitter i rullstol kan ju ta väldigt illa upp vid en sådan situation, det är ju en traumatisk upplevelse. Det är ju att man bleknar inför tanken att man kan göra ett sådant brott.

På något sätt har kvinnan tagit sig till en dagverksamhet innan polisen larmades.

 – Tyvärr är det så att det tog en timme innan vi fick vetskap om det. Vi få skriva en anmälan och se vilka uppgifter vi kan få fram för att söka gärningsmannen med det blir naturligtvis svårt, säger Stefan Gustafsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER