Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Äldre man knivhöggs vid Konsum – för en telefon

Den misstänkte gärningsmannen uppger att han "råkade" knivhugga sitt offer. Foto: Polisen
Här, utanför gamla Konsum i Kristinehamn, blev den äldre mannen överfallen när han var på väg hem från Netto med matkassarna i handen. Foto: Polisen
Kniven som gärningsmannen ska ha gått till attack med. Foto: Polisen

När den äldre, sjuke herren var på väg hem med matkassarna i händerna blev han brutalt överfallen av en rånare utanför Konsum i Kristinehamn.

Han blev huggen i maggen och ryggen innan knivmannen tog hans telefon och flydde därifrån – och svävade länge mellan liv och död.

– Gubbjävel, hade han sagt till mig, säger den äldre mannen i förhör.

Det var länge oklart om den 71-årige mannen skulle överleva attacken som skedde utanför gamla Konsum i Kristinehamn – skadorna han ådrog sig var enligt åtalet livshotande.

Han fick dem en morgon i slutet av februari i år, efter att han varit och handlat på Netto i värmländska Kristinehamn. På väg därifrån, när han befann sig på en parkering utanför gamla Konsum, stötte han på en man i 35-årsåldern.

 

LÄS MER: Äldre man livshotande skadad efter knivattack

 

Han – som var beväpnad med kniv och knogjärn – ska ha rånat den äldre, sjuke herren som kom gåendes.

– Gubbjävel, hade han sagt till mig. Det var allt en stolle alltså, säger offret i förhör.

"Hade tur som inte dog"

Han blev huggen i magen och i ryggen av gärningsmannen, som enligt åklagaren Linda Karlsson visade både en särskild hänsynslöshet och en särskild råhet.

– Han hade en väldig tur som inte dog. Han hittades och fick hjälp med en gång, säger Linda Karlsson till NWT.

Rånaren ska ha fått med sig offrets väska, i vilken det låg en telefon, från platsen. Några timmar senare ska han ha dykt upp igen – på Coop. Polisen fick in rapporter om en "mycket våldsam snattare" som dessutom slagit till butikschefen i ansiktet när denne försökte gripa honom.

Erkänner delar av attacken

Den misstänkte mannen nekade länge till brott, men har senare gjort vissa medgivanden.

– Men nu erkänner han att han rånat mannen och i samband med det råkat knivhugga honom. Han erkänner därför rån, men inte försök till mord, säger åklagaren Linda Karlsson till NWT.

Mannen åtalas nu för mordförsök, grovt rån och ringa narkotikabrott. Han åtalas dessutom för bland annat snatteri och stöld. Han ska ha slagit sönder ett kontorsutrymme på Coop där han placerades i väntan på polisen.

Dessutom ska han ha stulit en projektor som tillhörde Kristinehamns kommun.

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone  eller Android.