Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Försvunnen man har hittats död

Mannen är försvunnen och polisen söker norr om Backabo, Granåsen, i Svenljunga.

En man i 85-årsåldern har hittats död. Mannen anmäldes försvunnen i Svenljunga kommun i början av februari.

– Det finns ingen misstanke om brott, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst. 

Mannens anhöriga är underrättade om dösfallet. 

Anmälan till polisen kom dock under måndagskvällen, den 3 februari. Enligt anhöriga kan mannen dock ha försvunnit redan vid 21-tiden kvällen före. 

Polisen fattade snart beslut om en så kallad särskild händelse, vilket innebär att myndigheten kan frigöra fler resurser än vanligt.

– Kommenderingschefen bestämmer det och har möjlighet att begära resurser från hela (polis)regionen, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen sökte efter mannen på sjukhus, hos anhöriga och på andra platser som han skulle kunna tänkas befinna sig på, men utan resultat. 

Mannen hittad död

Ett stort sökpådrag i form av polis och militär letade efter mannen under natten mot tisdagen, men på morgonen var han ännu inte återfunnen. 

– Militären hjälper oss fortfarande i sökinsatsen och även Missing People har anslutit, sa Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det skulle dröja ytterligare drygt tio dagar innan mannen hittades. Han var då inte längre vid liv.

Polisen misstänker inte att manne har utsatts för något brott.