Äldre kvinna slagen och rånad på sin handväska och krycka

Publicerad

En kvinna ska ha blivit slagen och rånad på sin handväska i Göteborg.

Polisen söker nu med hund i området efter gärningsmannen.

– Det finns inga ord. Man kan förstå om folk känner avsky för en sån här handling, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Kvinnan, som är i 75-årsåldern, uppgav till SOS Alarm att hon blivit slagen och rånad på sin handväska av en man. Händelsen inträffade på Hisingen i Göteborg.

 – Han har tagit en krycka och hennes handväska. Enligt uppgifter har han kastat väskan ifrån sig efter att han gått igenom den, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst. 

Händelsen ska ha inträffat i närheten av en förskola och enligt polisen finns det flera vittnen. Man jobbar nu på platsen med bland annat hundpatruller för att få tag i den misstänkte gärningsmannen. 

– Det är vid en förskola, då finns det en möjlighet att lärare eller andra har sett händelsen. Vi vill få in all information vi kan få från allmänheten, säger Stefan Gustafsson på polisen. 

"Finns inga ord"

Ambulans är på plats och tar hand om kvinnan. Det är fortfarande oklart hur illa skadad den äldre kvinnan är. 

– Det finns inga ord. Man kan förstå om folk känner avsky för en sån här handling. Att man tar kryckan kan möjligtvis för att få offret ur balans. Då blir offret tämligen försvarslös, säger Stefan Gustafsson. 

 

LÄS MER: Ligan slog till mot äldre –låg i bakhåll vid sjukhus

 

Det är fortfarande oklart vad gärningsmannen ska ha kommit över i samband med rånet. 

Vid 10.43 fanns det fortfarande ingen gripen för överfallet och polisen fortsatte att söka på platsen.

– Ingen är gripen. Vi har lite problem att komma vidare, vi måste ha någonting att gå på, säger Stefan Gustafsson. 

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER