Äldre kvinna attackerad bakifrån – rånad på guldkedja

Publicerad

En kvinna i 75-årsåldern attackerades bakifrån när hon var på väg in i en trappuppgång i Göteborg.

En man ryckte då av henne ett guldhalsband, uppger polis på sin hemsida.

Larmet kom klockan 18.17 på torsdagskvällen. Rånet ska ha inträffat i stadsdelen Kallebäck.

I samband med rånet ramlade kvinnan omkull och skadades lindrigt, uppger polisen vidare.

Under onsdagen genomfördes en liknande stöld i Mölndal och ett stöldförsök i stadsdelen Guldheden i Göteborg. 

Tidigare har polisen gått ut och varnat för den här typen av rån. Då gällde det i första hand brott som begåtts i Halland och Skåne, men verkar alltså vågen också nått västra Sverige på allvar.

Ingen person är gripen i Göteborg.

– Vi är mycket intresserade av att få in signalement eller iakttagelser. Damen i fråga kunde inte lämna något sådant, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i region Väst.

Sätter ni detta i samband med gårdagens händelser?

– Det kan ju vara samma gärningsman, det handlar ju inte om några stora geografiska avstånd mellan händelserna. Men det är ingenting vi vet i nuläget.

Nyman fortsätter:

– Troligen smyger gärningsmannen omkring och utser något lämpligt offer innan han slår till när inga vittnen är närheten. 

Tips till polisen kan lämnas via telefonnummer 114 14.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER