Äldre fick smaka på Wagners symfoni

– Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra gamla, säger Årets krögare Ulf Wagner.
Foto: Tommy Holl
Ing-Britt Hallén var mycket nöjd med maten som Ulf Wagner bjöd på.
Foto: Tommy Holl
Stjärnkocken Ulf Wagner lagade finmiddag på ett äldreboende i Göteborg
Foto: Tommy Holl

Måltidens dag firades med finmiddag på äldreboendet Tre Stiftelser.

Och ingen mindre än Årets krögare, Ulf Wagner, stod i köket.

– Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra gamla, säger Årets krögare Ulf Wagner.

Wagners räksallad med parmesandressing och pinjenötter till förrätt. Torskfilé med skirat smör, äggrulle, pepparrot, ärtor och kokt potatis till huvudrätt, och så Sjömagasinets äppelkaka med vaniljsås att runda av med.

En middag värdig kungligheter – och de gamla på äldreboendet Tre Stiftelser.

Mannen bakom rätterna är ingen mindre än Årets krögare, Ulf Wagner, som stod i boendets kök på torsdagen för att fira Måltidens dag.

– Det var självklart att jag skulle ställa upp och det har varit fantastiskt roligt, säger Wagner.

Klassisk matsedel

Det är ingen ovanlighet med fina middagar på Tre Stiftelser. Äldreboendet har som tradition att bjuda in stjärnkockar för att sätta guldkant på tillvaron för de boende.

– Jag är 61 nu. Det är ingen ko på isen ännu, men jag är snart där också så jag skulle vilja att man blir bättre på matlagningen överlag på äldreboenden, säger Ulf Wagner

Det är första gången som Ulf Wagner är med och lagar maten just på Tre Stiftelsen men flera av hans kolleger har varit med tidigare år.

Årets matsedel som Ulf Wagner har satt ihop själv är klassisk enligt honom.

– Alla gillar fisk med skirat smör, pepparrot och potatis, säger Ulf Wagner.

"Ypperligt gott!"

Wagners besök var uppskattat bland de gamla.

– Folk har varit nöjda och tycker att det är roligt. De känner ju igen mig litegrann från stjärnorna på Slottet också så det är kul. Det är roligt att göra sådana här saker, säger Ulf Wagner.

Och Ing-Britt Hallén, som bor på Tre Stiftelser, var mycket nöjd med Wagners kökskonster:

– Det var ypperligt gott! Jag är väldigt glad att han valde just torsk, som jag älskar. Och det var väldigt roligt att stjärnkocken själv kom ut och serverade.