– Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra gamla, säger Årets krögare Ulf Wagner. Foto: Tommy Holl– Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra gamla, säger Årets krögare Ulf Wagner. Foto: Tommy Holl
– Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra gamla, säger Årets krögare Ulf Wagner. Foto: Tommy Holl
Ing-Britt Hallén var mycket nöjd med maten som Ulf Wagner bjöd på. Foto: Tommy HollIng-Britt Hallén var mycket nöjd med maten som Ulf Wagner bjöd på. Foto: Tommy Holl
Ing-Britt Hallén var mycket nöjd med maten som Ulf Wagner bjöd på. Foto: Tommy Holl
Stjärnkocken Ulf Wagner lagade finmiddag på ett äldreboende i Göteborg Foto: Tommy HollStjärnkocken Ulf Wagner lagade finmiddag på ett äldreboende i Göteborg Foto: Tommy Holl
Stjärnkocken Ulf Wagner lagade finmiddag på ett äldreboende i Göteborg Foto: Tommy Holl

Äldre fick smaka på Wagners symfoni

Publicerad

Måltidens dag firades med finmiddag på äldreboendet Tre Stiftelser.

Och ingen mindre än Årets krögare, Ulf Wagner, stod i köket.

– Det är oerhört viktigt att vi tar hand om våra gamla, säger Årets krögare Ulf Wagner.

Wagners räksallad med parmesandressing och pinjenötter till förrätt. Torskfilé med skirat smör, äggrulle, pepparrot, ärtor och kokt potatis till huvudrätt, och så Sjömagasinets äppelkaka med vaniljsås att runda av med.

En middag värdig kungligheter – och de gamla på äldreboendet Tre Stiftelser.

Mannen bakom rätterna är ingen mindre än Årets krögare, Ulf Wagner, som stod i boendets kök på torsdagen för att fira Måltidens dag.

– Det var självklart att jag skulle ställa upp och det har varit fantastiskt roligt, säger Wagner.

Klassisk matsedel

Det är ingen ovanlighet med fina middagar på Tre Stiftelser. Äldreboendet har som tradition att bjuda in stjärnkockar för att sätta guldkant på tillvaron för de boende.

– Jag är 61 nu. Det är ingen ko på isen ännu, men jag är snart där också så jag skulle vilja att man blir bättre på matlagningen överlag på äldreboenden, säger Ulf Wagner

Det är första gången som Ulf Wagner är med och lagar maten just på Tre Stiftelsen men flera av hans kolleger har varit med tidigare år.

Årets matsedel som Ulf Wagner har satt ihop själv är klassisk enligt honom.

– Alla gillar fisk med skirat smör, pepparrot och potatis, säger Ulf Wagner.

"Ypperligt gott!"

Wagners besök var uppskattat bland de gamla.

– Folk har varit nöjda och tycker att det är roligt. De känner ju igen mig litegrann från stjärnorna på Slottet också så det är kul. Det är roligt att göra sådana här saker, säger Ulf Wagner.

Och Ing-Britt Hallén, som bor på Tre Stiftelser, var mycket nöjd med Wagners kökskonster:

– Det var ypperligt gott! Jag är väldigt glad att han valde just torsk, som jag älskar. Och det var väldigt roligt att stjärnkocken själv kom ut och serverade.

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER