Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Äldre dam hittades
mördad – av hundägare

Den äldre kvinnan hittades mördad i sitt föräldrarhem på tisdagen.
Foto: Nora Lorek
En kvinna har anhållits, skäligen misstänkt för mord.
Foto: Nora Lorek
Enligt uppgifter till GT hittades den mördade kvinnan av en boende i området som var på hundpromenad.
Foto: Nora Lorek

Den äldre damen hittades död på släktgården på Onsalahalvön utanför Kungsbacka på tisdagseftermiddagen – men polisen misstänker att hon bragts om livet av en annan kvinna redan i måndags.

Enligt uppgift till GT var det en boende i området som gjorde det makabra fyndet när denne var ute och rastade hundarna.

– Att en äldre människa som är pensionär och bor för sig själv råkar ut för det här är en gåta, säger en person som bor i närheten.

Ett drygt år efter att en nu 40-årig man högg ihjäl sin vän vid en parmiddag i Onsala har halvön utanför Kungsbacka drabbats av ett nytt brutalt våldsdåd.

Polisen misstänker att en kvinna i 75-årsåldern blivit mördad. Enligt uppgift till GT hittades offret av en boende i området som var ute med sina hundar.


LÄS MER: Trevliga parmiddagen i Onsala slutade i stor tragedi


Kvinnan i 75-årsåldern låg död i hemmet.

– Jag vet inte vem personen i fråga var, men det var en person som kom dit och hittade henne, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Fick skjuts till affären

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för dådet. En boende i närheten vittnar om känslorna i grannskapet efter det inträffade. 

– Det är ingen som vet vad som har hänt och det är ingen som förstår det. När man inte vet vad som ligger bakom så är man lite mer villrådig, säger den boende.


LÄS MER: Äldre kvinna misstänks ha mördats


Personen berättar att den omkomna kvinnan var omtyckt.

– Hon var väldigt trevlig och allmänbildad, om man säger så. Det är klart, att har man ensam en gård får man känna till lite av varje. Vi hade inget umgänge på det sättet, men man hjälper varandra ibland, säger den boende i området.

Den aktuella fastigheten har varit i släktens ägo länge.

Kvinnan ska höras

Polisen har ännu inte fått kvinnans identitet hundraprocentigt bekräftad, men presstalespersonen Peter Adlersson säger att man "har en god uppfattning om vem det är" och att "hon har anknytning till fastigheten där hon hittades".

Sent på tisdagskvällen anhölls kvinnan i 50-årsåldern skäligen misstänkt för mord. Enligt advokaten Jan Breikss kommer ett nytt förhör med henne att hållas under eftermiddagen.

– Jag fick det här för mindre än en timme sedan. Jag vill inte tala om var hon befinner sig och kan inte heller redovisa inställning eller något sådant, säger Jan Breikss på onsdagsförmiddagen.

Teorin: Mördades i måndags

I förordnandet om offentlig försvarare framgår det att polisens förundersökning gäller ett misstänkt mord i Kungsbacka kommun den 30 januari – alltså under måndagen. Det innebär att polisens teori är att kvinnan redan varit död länge innan det att hon hittades vid 14-tiden på tisdagen.

Och att hon då redan varit död länge innan det att hon hittades vid 14-tiden på tisdagen.

– Jag kan inte kommentera det. Det är ingenting som jag känner till, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Den boende i området som GT pratat med hoppas att dådet kan klaras upp snabbt:

– Att en äldre människa som är pensionär och bor för sig själv råkar ut för det här är en gåta. Det är helt sjukt.


Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.