Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alcazar-sångerskan om Stefan: ”Helt förkrossad”

Därför splittrades gruppen Alcazar.
Stefan Skoog som skadades svårt under en konsert fick en hälsning från Lina Hedlund, tidigare sångerska i Alcazar.Foto: JOHANNA WAAK

Stefan Skoog föll nära fem meter ner i ett betonggolv under konsertkvällen med Alcazar i Göteborg.

Det som skulle bli en rolig kväll på Gothia Towers slutade med ett liv i rullstol för 61-åringen.

Efter GT:s artikel om Stefans öde – och hur ingen vill ta ansvar för det som hände – blev han kontaktad av en bandmedlem.

– Jag ville beklaga och skicka kärlek och tankar från mig. När jag läste om Stefan blev jag helt förkrossad, säger Lina Hedlund, tidigare sångerska i Alcazar.

Stefan Skoog var på Gothia Towers för att ha en helkväll med sina vänner och uppleva popgruppen Alcazar som var mitt uppe i sin avskedsturné i december 2018.

I slutet av konserten ställde sig publiken på stolar och bord för att hylla bandet och få dem att spela extranummer. 

Stefan Skoog gick längre bak i lokalen för att se bättre och satte sig på ett räcke framför en tjock heltäckande gardin eftersom han trodde att det var en vägg bakom.

Alcazar.Foto: OLLE SPORRONG

När han lutade sig bakåt föll han i stället rakt ner i ett betonggolv, nära fem meter.

– Jag har aldrig varit med om en sådan tragedi, varken när jag varit på konsert eller själv stått på scenen. Det hände ju i slutet av showen och vi fick inte reda på det förrän efter föreställningen, säger Lina Hedlund som läste om Stefan Skoog i GT på torsdagen.

”Blev helt förkrossad”

Artikeln väckte minnen till liv och hon säger att hon genast letade upp honom på Facebook och skrev ett meddelande.

– Jag har tänkt på det här då och då. Det var en fruktansvärd händelse. Det är så otroligt sorgligt, jag ville beklaga och skicka kärlek och tankar från mig. Gud, jag blev helt förkrossad när jag läste om honom, att han blivit så allvarligt skadad, säger Lina Hedlund.

Lina Hedlund.Foto: OLLE SPORRONG

Stefan Skoog har berättat att han ramlade handlöst bakåt och att han inte minns något förrän han vaknade upp på intensivvårdsavdelningen på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Han hade brutit ryggraden på två ställen, skador som innebär att han är bunden till rullstol resten av livet.

– Mitt liv har slagits i spillror, säger Stefan Skoog som tidigare spelat golf, cyklat och ägnat sig åt båtliv.

Han säger att han inte, sedan olyckan inträffade, har hört något från ansvariga som var på plats den aktuella kvällen. 

När han tog emot Lina Hedlunds meddelande blev han överraskad och glad.

”Det enda jag hört från någon”

– Det kändes väldigt bra att få det. Att det var någon av dem som var på plats som känner medkänsla, att det finns människor som varit där som reagerat och tänkt på mig, efter händelsen, säger han.

– Hon skrev att hon tänkt mycket på mig och beklagade det som hänt. Hon önskade mig och min familj det bästa trots olyckan.

Polisens utredningsbilder efter olyckan visar publikläktaren med det svarta draperiet där Stefan Skoog föll.Foto: POLISEN

Lina Hedlund konstaterar att hon minns exakt var olyckan inträffade, hon fick informationen efter konserten, och att det känns hemskt att tänka på det som hänt Stefan Skoog.

– Det bara snurrar när vi pratar om det. Jag ryser i hela kroppen. Han skulle ut och ha en trevlig och härlig kväll, och så slutade det så här. Det är fruktansvärt, säger hon.

Ansvariga skyller på varandra

GT har rapporterat om hur bolagen som var ansvariga för evenemanget skyller på varandra. Svenska mässan och Gothia Towers menar att arrangören Krall Entertainment är fullt ut ansvarig för publikläktaren enligt det avtal som ingåtts.

Krall Entertainment menar att bolaget följt alla regler och bestämmelser och anser att Svenska mässan är ansvarig för draperiet som dolde att det var ett högt fall bakom det midjehöga räcket.

– Sådana stora aktörer ska visa att de tar sitt ansvar, men de förringar det här. Det har totalt tystats ner, säger Stefan Skoog.