Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Albrektsson kallades "stolle" av S-politiker

ORDKRIG OM ÖPPETTIDER. Stadssekreterare Ander Nilsson (S) kallade Avenykrögaren Magnus Albrektsson (bilden) för "stolle" på Facebook – för att han överklagat kommunens beslut om att Göteborgskrogarna ska stänga 03 på fredagar.
Foto: Per Wissing

Bråket om krogarnas öppettider i Göteborg blir allt mer infekterat.
Avenykrogarnas upprorsledare Magnus Albrektsson har överklagat beslutet om 03-tider på fredagar, för att det togs i fel instans.
Reaktionen – stadssekreterare Anders Nilsson (S) kallade honom "stolle" – på Facebook.

I tisdags skrev GT.se om krögaren Magnus Albrektsson som  överklagar fullmäktiges beslut om att dra in krogarnas 05-tillstånd på  fredag, eftersom han menar att beslutet fattats i fel instans.

Beslutet  att krogarnas öppentider kan komma att kortas ner fattades i  kommunfullmäktige, när det i egentligen borde ha tagits i sociala  resursnämnden.

Tisdagens artikel spred sig i sociala medier och i ett kommentarsfält på  Facebook gick Göteborgs socialdemokratiske stadssekreterare Anders  Nilsson till attack mot Magnus Albrektsson – och kallade honom för  "stolle".

"Upprörd och ledsen"

– Det gör mig väldigt upprörd och ledsen, säger Magnus Albrektsson. Det  är min rätt som demokratisk medborgare att överklaga ett beslut.

Magnus Albrektsson svarade i samma kommentarsfält med att skriva:  "Intressant att Göteborgs socialdemokratiska stadssekreterare Anders  Nilsson går ut på ett socialt medierna och kallar mig stolle? Vad hände  med nätmobbning, instagram-mål och allt som varit på tapeten de senaste  månaderna?".

När GT.se talar med Anders Nilsson säger han att han ber om ursäkt och  att det var dumt gjort, men att han har svårt att förstå vad Magnus  Albrektsson har att vinna på att överklaga att beslutet är fattat i fel  instans.

– Jag förstår inte logiken i det. Beslutet har redan gått halvvägs hans  väg, säger Anders Nilsson.

Inlägget raderat

Magnus Albrektsson menar att kommunstyrelsen borde vara tacksamma för  att felet upptäcktes.

– Om det faktiskt har blivit är fel är något som Länsrätten ska komma  fram till, så då får vi vänta och se, säger Anders Nilsson.

Hela inlägget i Facebook är nu borttaget.

Om Länsrätten fastställer att beslutet fattats i rätt instans, kommer de  nya öppettiderna träda i kraft den 15:e augusti.

Frågan är dock om  beslutet hinner fattas innan dess.

– Vi måste ändå följa beslutet så länge det inte finns en dom som säger  något annat, skriver Magnus Albrektsson i ett mejl till GT.