Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Albin, 3, dödades av sin styvfar – dom överklagas

Albin dödades av sin styvpappa.
Skaraborgs sjukhus Skövde. Foto: ROBIN ARON

Treårige Albin dödades av sin styvpappa. 

Albins biologiska pappa har nu överklagat domen på åtta års fängelse, enligt Skövde Nyheter.

Han vill att styvpappan döms till livstids fängelse för mord.

Treårige Albin misshandlades till döds av sin styvpappa, det har Skaraborgs tingsrätt slagit fast i domen som föll i slutet på april. 

Straffet blev åtta års fängelse för grovt vållande till annans död och synnerligen grov misshandel.

– Fruktansvärt. Han får bara åtta år medan vi aldrig får tillbaka vår son, sa Albins biologiska föräldrar till GT i samband med domen.

– Jag förstår inte hur rättssystemet fungerar. Det finns teknisk bevisning som säger att det är han som gjort det, mot en treåring som inte kan försvara sig. Det är hänsynslöst och jag tycker att han borde dömts för mord till fängelse på obestämd tid, sa den biologiska pappan vidare.

Styvpappan vid en rekonstruktion. Foto: POLISEN

Nu har pappan överklagat domen, skriver Skövde Nyheter. Det är det juridiska ombudet Tore Brandtler, familjens målsägandebiträde, som lämnat in överklagan. 

Pappan vill se livstids fängelse

Han skriver i överklagan att pojken inte kunnat orsaka skadorna själv, något som den dömde styvpappan försvarat sig med, utan att våldet har orsakats av styvpappan och att det varit frågan om ett uppsåtligt handlande.

Den biologiska pappa anser att 18 års fängelse till livstids fängelse är det straff som styvpappan ska ha om han döms även i hovrätten.

Tore Brandtler, de biologiska föräldrarnas målsägandebiträde. Foto: ROBIN ARON

Det var den 3 oktober förra året som treårige Albin kom in med ambulans till Skaraborgs sjukhus i Skövde. Dagen därpå avled han av sina skador.

Styvpappan förnekar brott. Hans advokat Fredrik Kron uttalade sig i samband med tingsrättsdomen att ”tingsrätten gjort en felaktig bevisvärdering”. Kron menade att hans klient borde ha friats eftersom det inte gick att utesluta alternativa förklaringar till pojkens skador.