Polisen söker efter den stulna bilen, en röd Toyota Celica av 2001 års modell. Foto: PRIVATPolisen söker efter den stulna bilen, en röd Toyota Celica av 2001 års modell. Foto: PRIVAT
Polisen söker efter den stulna bilen, en röd Toyota Celica av 2001 års modell.  Foto: PRIVAT
Här, vid busstationen i Tibro, skulle bilaffären genomföras. Foto: Google EarthHär, vid busstationen i Tibro, skulle bilaffären genomföras. Foto: Google Earth
Här, vid busstationen i Tibro, skulle bilaffären genomföras. Foto: Google Earth

Åke, 68, skulle sälja bilen – fick kindbenet avsparkat

Publicerad

Åke Gustafson, 68, åkte till den förutbestämda mötesplatsen med förhoppningen att sälja sin bil.

Men där väntade ett par i 25-årsåldern som efter ett testkörning rånade och misshandlade honom innan de försvann från platsen i hans bil.

– Jag tuppade av en stund, när jag vaknade var de borta, säger han.

Polisen efterlyser nu vittnen till både händelsen och observationer av bilen. 

Det var på onsdagseftermiddagen som Åke Gustafson åkte till Tibro busstation för att möta upp en potentiell köpare till hans Toyota Celica. Bilen hade han annonserat ut på Blocket.

– Han frågade om jag kunde möta upp honom där eftersom han var tvungen att ta bussen.

Vid stationen stod den yngre mannen tillsammans med en kvinna.

– Han verkade uppåt på något vis. Han ville forcera fram saker, tittade överallt och slängde till slut in sin tjej där bak innan han ville provköra.

Körde väldigt snabbt

Mannen ska ha satt sig i förarsätet och börjat köra väldigt snabbt.

– Det gick väldigt häftigt, han körde som en biltjuv kan man väl säga. Det fanns inte mycket jag kunde göra, jag kunde inte bromsa på något sätt.

Mannen körde i riktning mot Skövde men efter en stund tog han vänster mot Värsås. När de kommit en bit på den vägen valde mannen att ta av på en grusväg och backa in i en ficka i skogen.

Där tog dramat en ny vändning.

– Han rotade i jackfickan och drog fram en kniv. Han visade mig den och frågade "Vet du vad det här är för någonting?". 

Åke försökte då rycka till sig bilnycklarna men mannen hindrade honom, höjde tonen och hotade Åke med kniven.

Försökte fly – misshandlades

Åke försökte då öppna dörren och fly vilket gjorde mannen ännu argare. Efter en stunds kamp lyckades Åke ta sig ur bilen men snubblade på tröskeln och landade på magen.

– Då hinner han ta sig runt bilen och ger mig några rediga smällar.

Mannen spräckte Åkes kindben och knäckte även ett antal revben – efter det minns han inget.

– Jag tuppade av en stund, när jag vaknade var dem borta.

Mannen hade då stulit Åkes mobiltelefon, plånbok och åkt i väg med hans bil.

Polisen söker nu efter Åkes bil som paret försvann i, en röd Toyota Celica. Man är även intresserad av eventuella vittnesuppgifter.

– Vi har inte så mycket att gå på i nuläget eftersom vi inte vet åt vilket håll de körde. Men vi är intresserade av observationer kring Tibro busstation där det här paret ska ha befunnit sig vid 15-tiden på onsdagen, säger Eva Karlsson, jourhavande förundersökningsledare i Skövde.

Måste operera okbenet

Eva Karlsson uppger även att man vill ha in eventuella observationer av bilen utmed riksväg 49 mellan Skövde och Tibro.

På torsdagen har Åke Gustafson fått fixa ny mobil, ersätta allt som fanns i plånboken och vilat ut.

– Och i nästa vecka har jag fått tid till operation av det spräckta okbenet, säger han.

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android

Relaterade ämnen
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER