Ahmed Hassan blev ett av offren på skolan i Trollhättan. Foto: PrivatAhmed Hassan blev ett av offren på skolan i Trollhättan. Foto: Privat
Ahmed Hassan blev ett av offren på skolan i Trollhättan. Foto: Privat
Många samlades vid skolan för att hedra offren. Foto: Henrik JanssonMånga samlades vid skolan för att hedra offren. Foto: Henrik Jansson
Många samlades vid skolan för att hedra offren. Foto: Henrik Jansson
Under fredagen hålls flera minnesceremonier på olika håll i Sverige. Foto: Henrik JanssonUnder fredagen hålls flera minnesceremonier på olika håll i Sverige. Foto: Henrik Jansson
Under fredagen hålls flera minnesceremonier på olika håll i Sverige. Foto: Henrik Jansson
Foto: Anna-Karin NilssonFoto: Anna-Karin Nilsson
 Foto: Anna-Karin Nilsson

Ahmed mördades på skolan i Trollhättan

Publicerad

Skoleleven Ahmed Hassan, 15, blev ett av skolattackens offer.

Hans mamma Kiin Mohamed Ali berättar nu om sin sorg och om timmarna efter skolattacken.

– Jag sprang till skolan, men kunde inte hitta Ahmed någonstans. Polisen sa då att jag skulle åka till sjukhuset och jag var så rädd, säger hon.

Klockan var strax efter klockan tio på torsdagsförmiddagen och Kiin Mohamed Ali var hemma i Trollhättan när hon fick ett samtal. Ett samtal som skulle förändra allt.

– Jag fick veta vad som hade hänt i skolan, där Ahmed gick. Jag sprang till skolan och letade efter honom och jag var så rädd. Jag letade och letade, men jag kunde inte hitta honom någonstans. Till slut kom polisen fram till mig och sa att Ahmed var på sjukhuset, säger Kiin Mohamed Ali.

"Jag var så orolig och rädd"

Väl på sjukhuset fick mamman veta att Ahmed Hassan höll på att opereras för sina livshotande skador.

– Jag fick vänta länge, länge på att få information. Timmarna gick och jag var så orolig och rädd, säger Kiin Mohamed Ali.

Till slut fick hon beskedet som ingen förälder någonsin vill få.

– De sa att han inte hade klarat sig och jag blev så ledsen. Jag älskade honom så mycket, så mycket. Han var så snäll och så hjälpsam, säger hon med gråten i halsen.

Flyttade till Trollhättan för tre år sedan

Sedan tre år har Ahmed Hassan bott i Trollhättan tillsammans med sin familj och sina åtta syskon. Han föddes i Somalia och familjen flyttade till Sverige 2012.

– Hans syskon är jätteledsna och vi alla gråter, säger mamman.

I sin lägenhet får Kiin Mohamed Ali just nu stöd av sin familj, släkt och vänner.

– Ahmed älskade att spela fotboll och gillade att spela spel också. Han tyckte om skolan och var mycket glad och så snäll min son. Jag älskade honom så mycket, säger hon.

 

FOTNOT: Ahmed Hassan är född 1998 enligt folkbokföringen, vilket också polisen skriver på sin hemsida. Enligt mamman Kiin Mohamed Ali är Ahmed 15 år.

– Han är inte 17 år. Han är 15 år. När han kom till Sverige skrevs han in som 98. Han är född år 2000, säger hon.

 

LÄS MER: Svärdattacken på Kronans skola i Trollhättan – händelseförloppet

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER