Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Vi har fortfarande inte fått se vår son"

Ahmeds lillebror Abdirahman och pappa Mohamed visar upp en bild på sin bror och son. 

Ahmed gick till skolan och blev offer för svärdattacken.

"Vi visste inte att det var sista gången vi skulle få se Ahmed i livet," säger Mohamed Hassan.


Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
Ahmed Hassan dödades i skolattacken i Trollhättan på Kronans skola. Foto: Privat
Foto: Henrik Jansson

På torsdagen gick Ahmed Hassan, 15, till skolan precis som vanligt.

Han kom aldrig hem.

Dagen efter vaknade två föräldrar, och sju syskon, med djup sorg efter saknaden av Ahmed.

– Vi visste inte att det var sista gången vi skulle få se Ahmed i livet, säger pappa Mohamed Hassan till norska Dagbladet.

Det var på torsdagen som en 21-årig man, Anton Lundin Pettersson, stack ner flera personer med ett svärd på en skola i Trollhättan.

Ahmed Hassan, 15, blev ett av två mordoffer.

Hassan var ett av åtta syskon i stor familj, och beskrivs av sin lillebror – Abdirahman – som en fotbollsälskande kille som var först upp varje morgon.

– Han spelade fotboll efter skolan och var den första till att vakna upp för att gå till skolan, säger Abdirahman Hassan till norska Dagbladet.

Expressen talade med Hassans mor – Kiin Mohamed Ali – under torsdagen. Hon sprang till skolan, efter att hon hörde om attacken, och möttes av det tragiska beskedet.

– De sa att han inte hade klarat sig och jag blev så ledsen. Jag älskade honom så mycket, så mycket. Han var så snäll och så hjälpsam, sa hon då.

"Tacka Gud för att inte fler personer dödades"

Familjen Hassan har inte fått se Ahmed Hassan efter dådet.

Enligt pappa Mohamed har han bett polisen om att få se sin döda son, men inte fått någon förklaring till varför man ännu inte har kunnat göra det.

– Vi har fortfarande inte fått se vår son igen. Det enda vi vet är att hans kropp har körts till Göteborg. Vi förstår inte varför vi inte får se sonen och polisen ger oss ingen information, säger han till Dagbladet.

Mamma Kiin säger till norska Dagbladet att hon inte är arg över det terroristen gjorde, men arg och ledsen över att inte får se sin son vid liv igen.

Hon kan inte heller förstå hur dådet kunde genomföras.

– Hur kan något sådant ske? Skolan borde ha haft bättre säkerhetsrutiner. Tacka Gud för att inte fler personer dödades. Jag fick aldrig se min son komma hem från skolan och sätta sig ned för att göra sina läxor, och jag hoppas ingen föräldrar ska behöva uppleva det som vi upplever precis nu.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!